reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Enermax představil inovativní vodní chladiče LIQTECH

18.10.2013, Jan Vítek, aktualita
Enermax představil inovativní vodní chladiče LIQTECH
Společnost Enermax si připravila dva nové vodní chladiče LIQTECH 120X a LIQTECH 240, jež představují dvě novinky. Jednak je to nově zpracovaný vodní blok a potom i radiátor. V ostatních ohledech se ale jedná o klasické bezúdržbové vodní...
Společnost Enermax si připravila dva nové vodní chladiče LIQTECH 120X a LIQTECH 240, jež představují dvě novinky. Jednak je to nově zpracovaný vodní blok a potom i radiátor. V ostatních ohledech se ale jedná o klasické bezúdržbové vodní chladiče, které stačí namontovat. Liší se pouze velikostí svého radiátoru.





Enermax se chlubí především provedením vodního bloku, který sice ve zprávě označuje za hliníkový a o mědi vůbec nemluví, ale z fotografie je jasné, že samotný blok je měděný, a hliníkový tak bude jeho kryt. Tento blok využívá malé kanálky, uprostřed níchž je mezera, která má způsobit efektivnější proudění chladicího média. To Enermax nazývá Shunt-Channel-Technology (SCT) a my se můžeme pouze dohadovat, zda to bude mít nějaký reálný efekt.




Druhou novinkou je zpracování radiátoru, respektive způsob připojení žeber na ploché trubky, jimiž protéká chladicí médium. Tradičně se využívá prostě tenký plech, jenž je složený jako harmonika mezi dvěma trubkami. Enermax se inspiroval u vzduchových chladičů a využil způsob, jakým jsou u nich žebra nasunuta na heatpipe. Rozdíl je jasně vidět na přiloženém obrázku.




Oba chladiče jsou určeny pro 120mm ventilátory Enermax Twister Pressure slibující vysoký statický tlak, jenž je zde velmi důležitý. Otáčky řídí Smart APS (Adjustable Peak Speed) Control se třemi režimy - tichým na 600 až 1300 RPM, výkonným 600 až 2000 RPM a nejvýkonnějším na 600 až 2500 RPM.

Enermax LIQTECH 120X (ELC-LT120X-HP) bude k dispozici ještě tento měsíc a LIQTECH 240 (ELC-LT240-HP) přijde až v tom příštím.

Zdroj: TZ Enermax
reklama