reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Epson Moverio BT-200: chytré brýle ukáží 8m obraz

7.1.2014, Jan Vítek, aktualita
Epson Moverio BT-200: chytré brýle ukáží 8m obraz
Epson dnes představil již druhou generaci svých chytrých brýlí Moverio, které mají velmi zajímavou výbavu a staví především na obrazu s rozlišním qHD, který máme vnímat jako obraz s úhlopříčkou 812 cm. Brýle pak můžeme využít v domácnosti nebo i na cestách.
Epson své Moverio BT-200 označuje za brýle s rozšířenou realitou a informuje, že nám mají přinést nový způsob nahlížení na svět doma i na cestách. Jedná se o nástupce modelu BT-100, oproti nimž mají hmotnost 88 gramů, což je o cca 60 % méně. Tyto brýle mají být pomocníkem pro vývojáře, kteří s nimi budou moci lépe vytvářet aplikace pro spotřebitelské a firemní využití. Nicméně tu může být samozřejmě i řada dalších způsobů využití, třeba ve školství, vědě, logistice, lékařství, zabezpečení, atd.





Kromě obrazu s rozlišením qHD, který umožní sledovat filmy se zvukem Dolby Digital Plus i sledování 3D obsahu SBS (Side-by-Side), nám tyto brýle nabídnou také čelní kameru, gyroskop, GPS, kompas i akcelerometr. Epson doufá, že s nimi zaznamená velký úspěch, neboť se pro příští roky očekává velmi výrazný růst prodejů tzv. nositelné techniky, což jsou krom podobných brýlí třeba chytré hodinky. Však samotný Intel předpokládá, že brzy bude "chytré" všechno, co můžeme nosit na sobě.

Brýle jsou vybaveny dvoujádrovým procesorem na 1,2 GHz a 1 GB RAM, přičemž na nich běží OS Android 4.0.4. Vybaveny jsou rozhraním Wi-Fi, Bluetooth 3.0, DLNA a Miracast, pro data mají 8 GB paměti rozšiřitelné o 32 GB pomocí micro SD. Pro napájení poslouží vestavěná baterie s výdrží až šesti hodin a pro ovládání aplikací tu zase máme vícedotykový trackpad.

Brýle BT-200 budou k dispozici od května 2014.

Zdroj: TZ Epson
reklama