reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Etcher: jednoduchý nástroj k vytvoření bootovacího USB flash disku

26.12.2016, Jáchym Šlik, aktualita
Etcher: jednoduchý nástroj k vytvoření bootovacího USB flash disku
Programů umožňujících vytvořit bootovací USB flash disk nalezneme nespočet. Relativní novinkou je mezi nimi nástroj Etcher, který se sice nemůže pochlubit nejširší nabídkou funkcí, ale zato je snadno použitelný a zdarma dostupný pro různé platformy.
Vánoční svátky jsou obdobím, kdy si mnozí konečně najdou čas na nejrůznější experimenty či vylepšování svého počítače. Může se proto hodit program Etcher, který slouží k vytvoření bootovacího neboli zaváděcího USB flash disku, který umožňuje na počítači snadno spustit jiný operační systém. Podobných prográmků jsou sice dostupné stovky, přesto Etcher stojí za pozornost z několika důvodů. Zaprvé se jedná o open-source software, který si stáhnete bez omezení a nebude vás obtěžovat zbytečnými reklamami. Dále je také multiplatformní, vyšel totiž pro Windows, Mac i Linux. Na všech operačních systémech přitom vypadá program totožně.





Použití programu je velmi snadné a dalo by se říct, že v jednoduchosti je v tomto případě síla. Po instalaci a spuštění nástroje stačí zvolit požadovaný obraz ISO a disk, ze kterého chcete dočasně vytvořit bootovací flashku. Potom už jen stačí kliknout na tlačítko pro zahájení procesu a chvíli vyčkat. Pokročilí uživatelé patrně budou postrádat některé podrobnější možnosti nastavení, rovněž chybí nástroje pro případ řešení technických problémů. V každém případě stojí Etcher alespoň za vyzkoušení, pokud jste ještě nenašli jiný ideální nástroj pro tvorbu bootovacích USB flash disků. Stáhnout si jej můžete z oficiálních stránek.

via Liliputing.com
reklama