reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Ethereum je nad 4000 USD, prudce roste už dva týdny

10.5.2021, Jan Vítek, aktualita
Ethereum je nad 4000 USD, prudce roste už dva týdny
Kolem Etherea existuje velice pozitivní atmosféra co se týče dalšího růstu, který pokračuje vysokým tempem už dva týdny, během nichž se hodnota této kryptoměny dostala z 2500 USD na dnešní 4000 USD. 
O Ethereu se říká, že může letos dosáhnout hodnoty i kolem 10.000 USD, přičemž vývoj ukazuje, že tato možnost tu skutečně bude. Loni touto dobou bychom si 1 ETH mohli pořídit ani ne za 200 USD, čili nyní bychom měli možnost prodávat za dvacetinásobek. Jde přitom o růst, který byl nastartován spíše až na konci minulého roku a hodnota od té doby s výkyvy pokračuje směrem vzhůru a růst je stále prudší. 
 

 
Stačilo tak jen 14 dní na to, aby se hodnota dostala z 2500 USD na 4000 USD, kde se usídlila právě nyní, ale za několik hodin už to pochopitelně může být jiné. Tržní kapitalizace se nyní pohybuje kolem 470 miliard, což už se opravdu velice blíží cílovým 488 miliardám dolarů, které stanovili v JPMorgan Chase.
 
Logicky se tak objevují hlasy předpovídající další růst a zprávy se hemží předpověďmi o tom, zda Ethereum brzy překoná i hranici 5000 dolarů. Ovšem ještě před tím, než se Ethereum letos v lednu opět dostalo za hranici 1000 USD, se řešilo to, zda za deset let jeho cena nebude snad i šestimístná suma, jak uvádí Dan Morehead, CEO Pantera Capital. Brian Schuster (Ark Capital LLC) je ovšem poněkud rezervovanější a mluví ve stejném horizontu o 100.000 USD. 
 
Jisté ale je, že Ethereum letos roste mnohem více než Bitcoin, který je dnes v podstatě stále na hodnotě, které dosáhl už v průběhu února.


reklama