reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Ethereum prorazilo hranici 2000 USD a má se k dalšímu růstu

3.4.2021, Jan Vítek, aktualita
Ethereum prorazilo hranici 2000 USD a má se k dalšímu růstu
V poslední době jsme si mohli všimnout toho, jak růst hodnoty Etherea překonává výkony Bitcoinu, což se zvláště projevilo tento týden, kdy Ethereum konečně na delší dobu prorazilo hranici 2000 USD.
Ethereum tak dokázalo během tohoto týdne vzrůst o cca čtvrtinu a nyní se čerstvě usídlilo na hodnotě 2100 USD, zatímco Bitcoin na tom také není špatně ale novou ATH (All-Time High) hodnotu nestanovil, čili se pohybuje stále pod hranicí 60 tisíc dolarů. 
 
vývoj hodnoty Etherea za poslední tři měsíce
 
Ethereum tak v tomto roce dokázalo zdvojnásobit svou hodnotu, přičemž nyní po proražení hranice 2000 dolarů je výhled takový, že do konce měsíce by mohlo dosáhnout hranice 2400 dolarů. Stoupat ale má pochopitelně společně s Bitcoinem, který má rovněž vystoupat na rekordní hodnotu. 
 
Stále tak pokračuje období růstu, tzv. bull run, který jsme v případě Etherea naposledy zažili v roce 2018, kdy jeho hodnota vystoupala přibližně na 1400 USD. Pak ale stejně rychle splaskla, i když ne až na úroveň z roku 2017. Příčinou bylo prý to, že mnohým investorům z řad stovek startupů došly finanční prostředky, a tak začali měnit ETH za fiat a především se objevila nervozita z hrozících regulatorních opatření vůči kryptoměnám. 
 
Analytik Julius de Kempenaer ze StockCharts.com ale nyní očekává, že vývoj hodnoty Etherea přivábí nové zájemce o vlastnictví této kryptoměny a že ta získává na síle právě oproti Bitcoinu, což je znát právě z nejnovějšího vývoje a právě to může být pro mnohé zajímavé. Na druhé straně tu jsou ale pochopitelně stále hlasy, dle nichž jde pouze o spekulativní bublinku, která může snadno prasknout.  


reklama