reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

EU chce, aby sociální sítě měsíčně podávaly zprávy o boji proti fake news

11.6.2020, Milan Šurkala, aktualita
EU chce, aby sociální sítě měsíčně podávaly zprávy o boji proti fake news
Zástupci EU, mezi nimiž je i Věra Jourová, se nechali slyšet, že by sociální sítě a technologičtí giganti měli podávat pravidelné zprávy o tom, jak bojují proti fake news. Ty dle nich mohou ohrožovat nejen zdraví obyvatelstva.
EU má ráda vše pod kontrolou a jedním z dalších nápadů, za kterým stojí Joseb Borrell a Věra Jourová, je pravidelné podávání zpráv sociálních sítí o boji proti tzv. fake news. Zmínili, že v šíření falešných zpráv hraje prim Rusko a Čína, přičemž dezinformace např. ohledně nemoci COVID-19 mohou mít i vážný dopad na zdraví a životy lidí. Dále se hovořilo o negativním dopadu na ekonomiku i důvěru ve vlády a s tím i ochotu přistoupit na preventivní opatření. A právě tomu se má lépe bránit dalšími reporty.
 
Twitter
 
Konkrétně jde o to, že by velké sociální sítě a technologičtí giganti měli každý měsíc podávat zprávy EU o tom, jak propagovali hodnověrný obsah od uznávaných institucí. Současně mají podávat zprávy i o tom, jak bojovali proti dezinformacím, např. jak byl omezován falešný obsah na téma koronaviru a s ním spojené reklamy. Vedle výše zmíněných třech společností se má připojit i Mozilla a čínská sociální síť TikTok.
 


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama