reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Evernote má nové webové rozhraní, pěkné a jednoduché

3.10.2014, Radan Tuhý, aktualita
Evernote má nové webové rozhraní, pěkné a jednoduché
Služba Evernote je jednou z nejrozšířenějších cloudových aplikací na správu poznámek. Oblíbila si ji spousta uživatelů. Nyní je navíc vypuštěna do světa betaverze nového webového rozhraní. A povedla se.
Webové rozhraní populární služby Evernote získalo nové, přepracované webové rozhraní. Je sice zatím ve fázi testování, ale je již veřejně dostupné. Můžete je tedy vyzkoušet i vy - stačí se do webového rozhraní přihlásit, s největší pravděpodobností se vám velmi brzy zobrazí možnost nový vzhled vyzkoušet.





Hlavní změnou oproti původnímu vzhledu je výrazně čistší a jednodušší design. Cílem služby je umožnit uživatelům soustředit se na jednu věc, tedy na psaní jedné poznámky či úkolu. Vše ostatní je ve výchozím nastavení skryto a dostupné jsou jenom základní ovládací prvky, které se zadáváním obsahu přímo souvisí.

To samozřejmě neznamená, že by nebylo možné se k ovládacím prvkům dostat. Podle toho, v jaké sekci rozhraní se právě nacházíme, máme možnost provádět relevantní úkony. Na hlavní straně nalezneme po levé straně ikonky, pomocí kterých se dostaneme ke stávajícím poznámkám a datům.

Změny se bohužel zatím netýkají desktopové aplikace, která zatím zůstává v nezměněné podobě. Ponechat zde ale původní rozhraní by nedávalo moc smysl, proto věříme, že se tyto úpravy brzy nějakým způsobem promítnou i do této aplikace.

Původní webové rozhraní ale zatím úplně odstraněno nebude. Vzhledem k velkému množství uživatelů služby (okolo 100 milionů uživatelů) se tvůrci aplikace jednoduše bojí staré rozhraní úplně vypnout.

Kromě již zmíněných úprav dojde také k úpravě rozhraní pro tvorbu prezentací, a to v průběhu letošního roku.

Zdroj: The Verge
reklama