reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Everybody's Gone to the Rapture konečně i na Steamu pro PC

14.4.2016, Jan Vítek, aktualita
Everybody's Gone to the Rapture konečně i na Steamu pro PC
Titul Everybody's Gone to the Rapture má leccos společného s veleúspěšným titulem Fallout 4, který vyhrál jako nejlepší hra roku ocenění BAFTA. Je to především apokalyptický námět a mysteriózní prostředí.
Everybody's Gone to the Rapture od The Chinese Room získala dvě ocenění BAFTA, i když tedy ne za nejlepší hru. Oceněna byla její celková zvuková i hudební stránka zvlášť, ovšem to jsme si dosud nemohli na počítačích PC vychutnat, neboť tato hra byla doposud exkluzivním titulem pro PlayStation 4. Tím zůstala až do dnešního dne, kdy se dostane do nabídky Steamu.





Stejně jako ve Fallout 4 je tu otevřený postapokalyptický svět, který je pochopitelně odlišně pojatý a především jde o to, že to není zničená krajina. Ta vypadá na první pohled naprosto normálně a harmonicky, jen v ní chybí lidé a ptáci leží mrtví na zemi. Jenomže v této hře nebudeme bojovat a nejde o RPG, jako spíše o moderní adventuru.





Děj je zasazen do městečka Yaughton v Anglii a příběh začíná 6. června 1984 v 6:37, kdy se hlavní postava probudí, aby zjistila, že "svět skončil před 37 minutami". Celá vesnice je náhle prázdná, ale televizory a rádia zachytávají divné hlasy, a tak je na čase zjistit, kam se ztracení lidé poděli a co za tím vším stojí.


Díky přiloženému videu můžete přičichnout k atmosféře hry Everybody's Gone to the Rapture a také si poslechnout, proč asi dostala ocenění za audio. Zahrát si ji budete moci od 20:00 našeho času, kdy se na Steamu odemkne a už nyní si ji můžete koupit a stáhnout za 20 eur. Zapotřebí bude počítač se 64bitovými Windows 7 nebo novějším systémem, procesor o výkonu Intel Core i5-4570T 2,9 GHz nebo AMD FX-6100 3,3 GHz, 4 GB operační paměti, grafická karta úrovně Nvidia GeForce GTX 560 Ti nebo AMD Radeon HD 6850 a 8GB na disku.

Zdroj: Steam

reklama