reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

EVGA GQ: nové zdroje slibují kvalitu i nízkou cenu

10.11.2015, Jan Vítek, aktualita
EVGA GQ: nové zdroje slibují kvalitu i nízkou cenu
Společnost EVGA vyslala na trh novou sérii počítačových zdrojů s prostým označením GQ, které mají nabídnout slušnou kvalitu za rovněž slušnou cenu. Díky tomu má jít o velice dobrou koupi, jak nás EVGA přesvědčuje.
Podívejme se tedy na to, co nám počítačové zdroje EVGA GQ nabídnou. Firma uvádí, že jejich nabídka zahrnuje i řadu funkcí z výše postavených sérii zdrojů, a to včetně chladicího režimu EVGA ECO, který zajistí tichý provoz. Využit je zde velký 135mm ventilátor s FDB ložisky (Fluid Dynamic Bearing). Vedle toho tu máme kvalitní japonské kondenzátory Nippon Chemi-Con a potěší také záruční lhůta prodloužená na pět let, stejně jako certifikát 80 Plus Gold.





Tento certifikát tedy zaručuje, že efektivita zdroje v typické zátěži dosáhne na 92 procent. Zdroje využívají EVGA Active Clamp SR+DD design slibující vyšší efektivitu, DC-DC měniče napětí, samozřejmostí je aktivní PFC a jsou také částečně modulární, čili až na nezbytnou kabeláž lze ostatní větve s kabely odpojit. A jak ukazuje následující fotografie, režim ECO můžeme snadno vypnout. Pokud jej zapneme, zdroj se nám odmění velice nízkou hlučností a do určité zátěže může fungovat i pasivně či svůj ventilátor zapínat jen občas.





K dispozici budou modely s výkonem 1000 W, 850 W, 750 W a 650 W, přičemž všechny jsou vybaveny jednou jedinou +12V větví. Ta tak u 1000W zdroje poskytne až 83,3 A, čili může teoreticky pokrýt celý jeho výkon.

Nová řada ještě není dostupná, ale můžeme ji očekávat již brzy. Pokud máte o nějaký zájem, pak si připravte od 100 do 170 eur.

Zdroj: Hexus.net
reklama