reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

EVGA TORQ X10: myš z uhlíkových vláken

26.5.2014, Jan Vítek, aktualita
EVGA TORQ X10: myš z uhlíkových vláken
Společnost EVGA známe především jako výrobce grafických karet s čipy NVIDIA, ovšem tentokrát si připravila herní počítačovou myš TORQ X10. Výrobce slibuje, že použil velmi kvalitní materiály, a to včetně uhlíkových vláken.
Herní myš EVGA TORQ X10 je dle informací z tiskové zprávy již možné předobjednat. Jedná se o myš, která tedy slibuje použití kvalitních materiálů a založena je na laserovém senzoru s rozlišením 8200 dpi, což i v tomto případě znamená, že jde o známý Avago ADNS-9800. Vedle toho myš nabídne systém závažíček pro úpravu celkové hmotnosti a rovněž možnost nastavení celkové výšky. To bude možné díky nastavitelné zadní části s logem výrobce, která má zapadnout do dlaně.





EVGA vedle známého senzoru Avago využívá neméně známá tlačítka značky Omron, která mají výdržet na 20 milionů stisků. Vysokou výdrž má také nabídnout kovová základna a její dva velmi velké teflony, s nimiž by měla myš hladce klouzat i na měkkých látkových podložkách.





Myš tedy nabídne maximální rozlišení 8200 dpi, dále dotazovací frekvenci až 1000 Hz, devět programovatelných tlačítek, hmotnost nastavitelnou na 147 až 160 gramů, vlastní paměť s kapacitou 512 kB pro uložení pěti profilů, a také možnost nastavení barvy podsvícení (červená, zelená, modrá, žlutá, oranžová, růžová, fialová), která bude nejspíše využita pro indikaci zvoleného profilu. Z fotografií je také jasně vidět, že je tvarově souměrná, takže vhodná stejně dobře pro praváky i leváky.

Dále tu máme software EVGA Unleash pro nastavení myši, přiřazování funkcí či maker celkem devíti tlačítkům, změnu barvy podsvícení, atd. EVGA také připravila dvě verze, a to základní TORQ X10 s cenou 50 dolarů a TORQ X10 Carbon s povrchem z uhlíkových vláken, jež vypadá dle fotografií stejně, jen je trošku tmavší a stojí o dvacet dolarů více.

Zdroj: TZ EVGA
reklama