reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Fallout 4 už je kompletní, chystá se i podpora VR

30.8.2016, Jan Vítek, aktualita
Fallout 4 už je kompletní, chystá se i podpora VR
Od dnešního dne je k dispozici poslední velké DLC, které si Bethesda Softworks připravili pro svůj Fallout 4. Jedná se o zábavní park Nuka-World, do nějž budou patřit vedle nových míst k navštívení také nové zbraně a předměty. A pak je tu slíbené VR.
Chystaný Nuka-World byl jako poslední z šesti DLC pro Fallout 4 ohlášen již nedlouho po vypuštění samotné hry. Jedná se o DLC v ceně 20 eur, které dle ohlasů hráčů poskytne cca 20 hodin objevování nových lokací a hraní hlavního nastaveného příběhu. Dosud jsou zákazníci na steamu spíše spokojeni a ti, kdo nejsou, si nestěžují na Nuka-World samotný, ale na jisté technické problémy, které se u někoho projevují padáním hry nebo vypadáváním textur. S tím se ale u nových titulů dnes bohužel musí počítat.





Zábavní park Nuka-World je rozdělen na šest různých oblastí, a to na hlavní část Nuka-Town, která je hlavní základna pro Raidery. Z této části máme přístup do všech ostatních, jako je Kiddie Kingdom pro rodiny s malými dětmi, z níž se vlivem radiace stala dětská noční můra, pak tu je Safari Adventure, čili malé zoo. Co se děje v něm, je celkem očividné. Třetí oblastí je Dry Rock Gulch s tématem divokého západu, postapokalyptickou představu o budoucnosti nabídne Galactic Zone plná robotů a nakonec se můžeme podívat na to, jak se vyrábí a stáčí do lahví samotná Nuka-Cola, a to ve World of Refreshment.

Příběh odstartuje v Nuka-Town, kde se setkáme se třemi gangy Raiderů bojujících mezi sebou o nadvládu. Jedná se o The Pack, tlupu komediantů, kteří trénují zvířata pro boj, pak tu jsou The Operators jako elitní skupina, jejíž členové nosí stylové brnění a rádi útočí ze zálohy a nakonec jde o Disciples nosící masky, kteří vraždí každého na potkání. V DLC budeme bojovat o kontrolu nad jednotlivými částmi parku, které pak můžeme přenechat jedné z těchto tlup, čímž si pochopitelně budeme získávat jejich přízeň. Pak budeme moci vytvořit vlastní skupinu Raiderů a vyrazit s ní plenit okolní svět, popřípadě jejich obyvatele "přátelsky" přesvědčovat, že když se podrobí, vcelku nic se jim nestane.





Je tak jasné, že se setkáte i s řadou nových zbraní, které jsou spojeny s Raidery a pak tu budou také zbraně spojené s Nuka-Colou. To je například Thirst Zapper, který střílí malé kapky coly nebo Acid Soaker, jako tekutina způsobující korozi a působící jako pomalý jed.

Tímto DLC ale práce Bethesdy na Falloutu 4 nekončí. Na E3 bylo ohlášeno, že studio pracuje na plné podpoře VR, k čemuž nebylo zmíněno žádné datum, kdy by tato podpora měla být k dispozici, ale bylo řečeno, že se tak stane do roka.

Zdroj: Tom's Hardware
reklama