Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně   Fórum Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 13 z 13

Téma: horizontalne pasy na monitore

  1. #1
    Občasný diskutér
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    64  

    Výchozí horizontalne pasy na monitore

    ahojte

    riesim zaujimavy problem... nechapem kde je pricina.
    je novy pocitac (ati 1650 pro dvi) a novy lcd monitor asus vw 202 vga
    objavuju sa na monitore horizontalne slabo viditelne blikajuce (ale silne rusive) pasy v rovnakych rozostupoch (cca 6 po celej obrazovke).
    nezalezi ci som vo windows, alebo v biose, alebo v napr. ghoste.
    ale co je nepochopitelne:
    ked pripojim novy monitor na iny pocitac (taka ista grafika) tak ziadne pasy nevidim.
    ked pripojim novy pocitac na iny lcd monitor (asus mm19se) tak ziadne pasy nevidim.
    pasy sa objavia len v kombinacii novy komp + novy monitor....
    robil som vsetky mozne nastavenia s frekvenciami a rozliseniami, ale aj tak to asi nebude mat suvis, ked sa to objavuje bez ohladu na op system.
    pasy su stale (vidno ich hlavne v tmavych castiach obrazu)

    stretol sa niekto s niecim podobnym?

    dik za pomoc.

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Intri
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    3,577  

    Výchozí Re: horizontalne pasy na monitore

    Nedovědu tě k vyřešení problému, ale třeba moje otázka k něčemu bude: tvůj nový panel je 20", což by mohlo znamenat rozlišení o řád vyšší rozlišení, než na 19". To by mohl být ten průšvih, že má tvoje grafika potíž s rozlišením vyšším než 1280x1024 ( které má ten 19" panel ).

    Pokud máš možnost, zkus to nové PC připojit k jinému 20" monitoru se stejným rozlišením a uvidíš, jestli to bude zlobit.



  3. #3
    Občasný diskutér
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    64  

    Výchozí Re: horizontalne pasy na monitore

    zle som to napisal. ten druhy (stary) komp ma tiez 1650 pro ale agp (v kazdom kompe je ina grafika len rovnaky typ). ale tie pasy sa vyskytuju vo vsetkych rozliseniach rovnako (640x480 az po 1580x1050) a len v kombinacii novy komp+novy monitor.
    ale myslim ze 1650 pro by nemala mat problem ani s 1580x1050.

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Intri
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    3,577  

    Výchozí Re: horizontalne pasy na monitore

    S tím by neměla mít problémy žádná současná grafika, ani staršího typu. Co třeba rušení ze sítě/zdroje? Bude se obraz nového panelu pásovat i na jiném PC zapnutém hned vedle tvého nového PC s jiným panelem?

  5. #5
    Občasný diskutér
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    64  

    Výchozí Re: horizontalne pasy na monitore

    no mam oba pocitace vedla seba... ale pravda je ze kazde pc je z inej zasuvky. ale nemalo by to byt dostatocne odrusene primo v zdrojoch?

  6. #6
    Banned Avatar uživatele Pavel Boček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    4,223  

    Výchozí Re: horizontalne pasy na monitore

    Citace Původně odesláno od yxus Zobrazit příspěvek
    no mam oba pocitace vedla seba... ale pravda je ze kazde pc je z inej zasuvky. ale nemalo by to byt dostatocne odrusene primo v zdrojoch?
    Zkus si pohrát s napájením. Taky jsem dlouho řešil, proč mi bliká monitor (17'' CRT) a nakonec sem prostě všechno odstrčil dál a voila Bylo to trafem od bedýnek Takže zkus popřeházet kabely, nap.ř monitor át na jinou zásuvku apod.

  7. #7
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,056  

    Výchozí Re: horizontalne pasy na monitore

    Citace Původně odesláno od yxus Zobrazit příspěvek
    no mam oba pocitace vedla seba... ale pravda je ze kazde pc je z inej zasuvky. ale nemalo by to byt dostatocne odrusene primo v zdrojoch?
    Melo, ale s velkou pravdepodobnosti to bude souviset s napajenim. Zkus jine zasuvky



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Zoidik
    Registrace
    Sep 2006
    Příspěvků
    1,439  Zobrazit alba uživatele

    Výchozí Re: horizontalne pasy na monitore

    mno napájen z jiné zásuvky, to se mi nezdá ( jsem elektrikář ) Zásuvky by musely být na jiné fázy ( ty jsou fázově posunuté ) ale to by nebyl zdroj rušení, by muselo byt posuné Napětí vůči proudu, ale ve zdroji se to vyfiltruje a más stejnosměrné. Spíše bych se podíval, jesteli nemáš datový kabel ke grafice někde u silového kabelu ( 230V ) kterým teče velky proud. To si myslím já osobně že bude pravděpodobnější. Ale mužu se mýlit.
    V práci jsem bohem. Každý ví, že existuju, ale nikdo mě nikdy neviděl

    GIGABYTE 965P-DS3 r3.3, Intel C2D6550 2,33GHz, Arctic-Cooling FREEZER 7 PRO, nVidia Gigabyte GTX260 OC 896MB, 2x 1024MB 1066MHz Kingmax a 2x2048MB 1066+ TRANSCEND aXeRam, Windows 7 x64

  9. #9
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    5,872  Zobrazit alba uživatele

    Výchozí Re: horizontalne pasy na monitore

    Zkus jen pro zajímavost vyzkoušet oba monitory s oběma kabely - odpojuj kabel ne u grafiky, ale u monitoru. Aby byl datový kabel veden stále stejně. Třeba je něco s ním, nebo jak píše Zoidik nahoře - něco to ruší po cestě (pokud je to u DVI vůbec možné ?).

    Edit: Nemůže být problém přímo v zásuvce? Špatný kontakt nebo něco, povolené šroubky.. a ten jeden monitor je na to třeba náchylnější?
    Gigabyte P35-DS3, E7500@3,66 GHz, 2x2048 MB A-Data, WD6400AAKS, Soundblaster Live!, X1950PRO, Corsair VX450, Toshiba 1612 DVDROM, Samsung DVDRW, Samsung 214T

  10. #10
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Zoidik
    Registrace
    Sep 2006
    Příspěvků
    1,439  Zobrazit alba uživatele

    Výchozí Re: horizontalne pasy na monitore

    johny__g : teoreticky to možné je, je to pořád elektrický signál. Bud 1 nebo 0 a ten signál tvoří nějaké elektrikcké impulzy... takže teoreticky.... Pokud je ten kabel stíněný, tak by to mělo byt v pohodě, ale zase otázkou jak kvalitní to stínění je.... Jak jsem napsal, mužu se mílit.... nikdo neví všechno :-)

  11. #11
    Občasný diskutér
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    64  

    Výchozí Re: horizontalne pasy na monitore

    diky za rady, jak sa dostanem domov z prace, vyskusam zasuvkovy suboj. a skusim aj ine druhy datovych kablov. dam vediet ako to dopadlo. napada este niekoho inu moznu pricinu? ak to nebude v zasuvke, ani neviem co mam ist reklamovat...

  12. #12
    Občasný diskutér
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    64  

    Výchozí Re: horizontalne pasy na monitore

    este doplnim upresnenie, ten komp nebol kupovany ako celok, ale som ho skladal. mohol som na nieco zabudnut. ale teda nemam predstavu na co. neskladal som prvy krat, ale nikto nieje neomylny.



  13. #13
    Občasný diskutér
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    64  

    Výchozí Re: horizontalne pasy na monitore

    vyborne, vyriesene!
    prehodil som komp a monitor na jednu zasuvku a ziaden problem.
    diky vsetkym za rady.

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Uživatelů prohlížejících téma: 1 (členů: 0, nepřihlášených: 1)

Podobná témata

  1. Notebook - ciary na monitore
    Od bhujanga v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 04-12-2008, 14:18

Pravidla přispívání

  • Nemůžete zakládat nová témata
  • Nemůžete psát odpovědi
  • Nemůžete připojovat přílohy
  • Nemůžete upravovat své příspěvky
  •