Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně   Fórum Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 13 z 13

Téma: rozhraní ACPI

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    33  

    Výchozí rozhraní ACPI

    zdravim, po reinstalci win a instalaci ovladačů mi to hlasí, že nemám nainstalovaný ovladač na jakýsi hardware - přesně netuším co to je,a le domnívám se, že to je ovladač na ACPI - mělo by to být rozhraní ke správě napájení, tj. uspání počítče. ve správci zařízení mi to píše, že není naistalované neznámé zařízení a žádné jiné údaje, mám proto otázku jestli tyto údaje můžu nějak zjistit, popř. stahnout potřebný ovladač.

    všem díky moc za rady

  2. #2
    Čestný člen Avatar uživatele husky14
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    4,352  

    Výchozí Re: rozhraní ACPI

    Chtělo by to konfiguraci PC....

    Drivery k desce máš nainstalovaný?
    Nemáš "něco" píchlý v USB (třeba flash disk, kabel od foťáku, atd.)? Nebo třeba tiskárnu, ke který si ještě nenainstaloval ovladače?



  3. #3
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Petr S.
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    1,243  

    Výchozí Re: rozhraní ACPI

    Mrkni do správce zařízení (pravým na tento počítač - spravovat) a zkontroluj co je uvedeno pod položkou Počítač - mělo by tam být ACPI PC. Pokud ano, znamená to, že ACPI instalované máš.



    Pokud ne, existuje pár postupů, jak ACPI zprovoznit bez reinstalace systému, avšak nejčistější a nejjistější je systém celý znovu přeinstalovat, což bych doporučoval (píšeš že je čerstvě po reinstallu...). Před započetím instalace ale je třeba ACPI zapnout v BIOSu v sekci Power Management, asi sis ho omylem vypnul...

  4. #4

    Lax Lax je offline
    Občasný diskutér
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    98  

    Výchozí Re: rozhraní ACPI

    Možná lepší rada. koukni do vlastností toho zařízení a na záložce Details najdeš DEV_ID. Vyber část u VEN_ a DEV_ a zadej to do googlu. Většinou najdeš, o co se jedná.

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    33  

    Výchozí Re: rozhraní ACPI

    husky14:

    konfigurace pc:
    ASUS EN7600GS SILENT/HTD 512M, DVI,
    19'' LCD ASUS MB19TU black, DVI, 2ms, repro
    klávesnice Logitech Media Keyboard CZ, pouze PS/2
    1GB DDR2-800MHz Kingston CL5 kit
    DVDRW/RAM LG GSA-H42L LS 10x10x18x18x
    myš MS Wheel mouse Optical Black (PS/2&USB)
    ASUS P5B Gb LAN, iP965, FSB 1066, HDA
    HDD 320GB Hitachi T7K500 16MB SATAII/300 7200r 3RZ
    Fortron 400W/LN/12fan/PFC/P4/20+4, FSP400-60THN-P
    CPU INTEL Core 2 Duo E6300 BOX
    deska: http://www.pcfoto.cz/asus-p5b-gb-lan...da-d16042.html

    myslim, že drivery k desce nainstalovány mám - nikde mi nic nehlasí, že by nebyli.
    všechno přislušentví co bylo zapojeny sem odpojil a nic se nezměnilo...


    Petr S.:
    ve správci zařízení mi to píše: víceprocesorový osobní počítač s rozhraním ACPI
    pokud bych ho měl naintalované ta bych měl být schopen uvést PC do režimu spánku, ale teď mi to jde uvést jen do úsporného režimu. když jsem chtěl zapnout podporu režimu spánku, tak mi to napsalo: proces nemá přístup k souboru, neboť jej práve využívá jiný proces.


    Lax:
    bohužel jsem nic takového co píšeš nenašel


    zatím díky

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Petr S.
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    1,243  

    Výchozí Re: rozhraní ACPI

    Tak to je záludnost Je zapnuté ACPI v BIOSu? Pokud se nainstalovalo, tak by mělo... Můžeš se mrknout?

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    33  

    Výchozí Re: rozhraní ACPI

    koukal jsem, hledal jsem, ale jaksi jsem nic nenašel. v biosu jsem urcite nic neprenastavoval, jedine, ze by se nejak udelalo samo.
    ve spravci zarizeni mi to ukazuje tohle, predpokladam, ze kdybych zjistil co to je, tak budu problem vyresen



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Petr S.
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    1,243  

    Výchozí Re: rozhraní ACPI

    Zkoušel jsi nějaký soft na detekci neznámých zařízení, např. Everest?

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    33  

    Výchozí Re: rozhraní ACPI

    nasel jsem nejaky ovladac, pouzil ho a nezname zarizeni ze spravce zarizeni zmizelo. ted kdyz chci zapnout podporu režimu spánku, tak mi to stále píše: proces nemá přístup k souboru, neboť jej práve využívá jiný proces.

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    33  

    Výchozí Re: rozhraní ACPI

    problem vyresen...zjistil jsem, že to blokuje program na virtuální mechaniky - alcohol 120%, odinstaloval jsem ho a vše běží už normálně.

    všem mockrát díky za rady

  11. #11
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Petr S.
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    1,243  

    Výchozí Re: rozhraní ACPI

    Můžu se ještě pro zajímavost zeptat, co to bylo za ovladač?

    Jinak hlavně, že ti to jede

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    33  

    Výchozí Re: rozhraní ACPI

    jaký ovladač to byl už nevím, ale našel jsem ho podle toho co mi napsal everest. po instalaci mi nabehl systém a pc se samovolne restartoval, takze sem ovladac musel v nouzovem rezimu odinstalovat, ale otaznik, že je něco v nepořádku ve správci zařízení není a vše teď jede jak má, takže jsem dál co se stalo nějak nepátral



  13. #13
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,421  

    Výchozí Re: rozhraní ACPI

    Vzhledem k tomu, že jde o desku Asus, tak se patrně jednalo o ATK 0110 virtual device.
    Knowledge is power
    Reputační body udělujte pouze v případě, že máte nejméně 15 příspěvků a 10 reputačních bodů! Čtěte pravidla!

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Uživatelů prohlížejících téma: 1 (členů: 0, nepřihlášených: 1)

Podobná témata

  1. ACPI - jak na to ???
    Od Bossicek v sekci OS Windows
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 24-09-2012, 13:22
  2. Notebook ACPI problém
    Od HonzaSi v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 24
    Poslední příspěvek: 30-03-2010, 21:24
  3. ACPI nekompatibilní BIOS po BSOD následkem výpadku proudu
    Od pavel_p v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 27-05-2008, 22:44
  4. Problémy s PC (HW/SW): ACPI
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 09-04-2008, 14:34
  5. implementace ACPI u MB
    Od Weslo v sekci Chci doporučit sestavu/notebook
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 09-04-2008, 12:44

Pravidla přispívání

  • Nemůžete zakládat nová témata
  • Nemůžete psát odpovědi
  • Nemůžete připojovat přílohy
  • Nemůžete upravovat své příspěvky
  •