Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně   Fórum Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 18

Téma: grafika NVIDIA GeForce 8800 GTS 512 od Leadtek

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Dec 2009
    Příspěvků
    11

    Asi to vezmu od zacatku vse behalo jak melo, grafiku uz mam skoro 2 roky a byl jsem s ni spokojenej az cca posledni mesic dva mi najednou prislo ze mi to uz nebezi tak plynule, vse vyvrcholilo predevcirem, kdyz sem zapnul cokoliv graficky narocnejsiho tak zamrzl obraz, ale zvuk chvili bezel dal. Po par resetech mi to zaclo delat uz i pri mene narocnych aplikacich, ale porad to bezi tak, ze muzu surfovat hrat mene narocny hry, segra se muze kouknout na ulici atd. Napred jsem podeziral system, ze spadl, provedl jsem reinstal, ale windows mi u vsech ovladacu vyhazuje hlasku kod 43 ( systemu bylo ovladacem oznameno, ze funguje spatne a proto bylo zastaveno). Zajimalo by me jestli je problem skutecne v grafice nebo treba v zakladni desce. Nejake napady cim by to mohlo byt? nebo ji mam poslat na reklamaci?
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele robky
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    3,145

    Konkretizuj tvoju zostavu vrátane zdroja ...

    Mohlo by to byť prehrievaním grafiky. Skontroluj ju fyzicky - vymontuj ju a vyčisti od prípadného prachu, takisto slot, v ktorom je grafika osadená ....
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Dec 2009
    Příspěvků
    11

    zdroj: Seasonic 500W
    deska: Gigabyte P35-DS4
    CPU:Intel Core 2 Duo E8400 nechladim standartne ale Scythe ninja
    disk: 500GB WD 16MB SATA II
    grafika: jiz zminena Leadtek Winfast PX8800GTS 512 MB DDR3 HDTV 2xDVI
    ramky: 4x GB DDR2 800MHZ od PATRIOTa

    jinak grafiku jsem uz vyndal zkontroloval (pohledem zvnejsku, nerozebiral jsem ji) a prisla mi normalni, prach na ni taky nebyl a slot sem taky zkontroloval.
    Naposledy upraveno uživatelem ripi: 09-12-2009 v 14:20
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Georginek
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,838

    Doporucuji postupne zkontrolovat casti pocitace.
    Nejdirive otestuj :
    Pameti- Memtest nebo Goldmemory (vzdy v slotu DIMM1) jen jeden kus
    Graficka karta - OCCT nebo Furmark
    Procesor- OCCT (nejlepe moznost Linpack), posleze se da otestovat i zdroj stejnym zpusobem

    PS: Vidim to na pameti.

    Dopis sem jeste teploty jak v Iddle tak v Burnu napriklad pomoci Everest Ultimate(teploty vseho), CPU pomoci CoreTemp,Everest a GPU pomoci OCCT nebo Furmark nebo GPU-Z
    Procesor,Grafarna(GPU), chipset
    Airflow v bedne mas?
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Dec 2009
    Příspěvků
    11

    future mark Vantage se mi povedlo spustit (kdyz mi jednou nevyhodil ovladac chybu hned pri nabehnuti) , ale vyhodil mi error, prej generovani obrazu je prilis pomale. Jinak nejde spustit nema ovladace to samy OCCT.
    Jinak CPU se zkousel v OCCT a max 50 stupnu celsia pri 100% zatezi po celou hodinu. Jinak vetrani skrine je dobry.
    Ramky zkusim ikdyz nechapu jak souvisi s tim ze mi blbne obraz.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Jiziii
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    799

    já bych reinstaloval windows
    a nebo aspoň skusil na nějakej jinej disk instalaci win stli to taky bude dělat
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,108

    Zkus jinou grafiku a tvoji grafiku zas někde jinde. Tím si na 100 % potvrdíš nebo vyloučíš že je problém v ní.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Dec 2009
    Příspěvků
    11

    reinstal winu z XP na 7 nepomohl problemy stejny. Jinak test ramek sem vzdal potom co mi GPU - Z vyhodil nesmysl.

    Tak to jsou ty vysledky co mi GPU-Z vyhodil :
    Pixel Filtrate: Unknown
    Texture Filtrate: Unknown
    Bandwith: Unknown
    GPU clock: 0 MHz
    memory clock: 0 MHz
    shader: zesedly okynko

    a teplota GPU 46,5 stupne
    GPU memory a GPU core clock uplne procerveneny
    Fan speed 30% 654 RPM.
    Naposledy upraveno uživatelem ripi: 09-12-2009 v 22:03
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Georginek
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,838

    No, jeste tady nepadla ta zakladni moznost, opravit ovladace.

    Tudiz odinstalovat uplne ovladace ze spravce programu, stahnout nejnovejsi ovladac http://www.nvidia.co.uk/Download/index.aspx?lang=en-uk, restartuj a v nouzovem rezimu si stahni program Driver Sweeper, zbav se pomoci neho vsech zbytku ovladacu NDVIDIE, restartuj, nainstaluj ovladace nove + directx a dej vedet jak si dopad.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Dec 2009
    Příspěvků
    11

    reinstall ovladacu nic nevyresil porad to samy:-(
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Georginek
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,838

    Citace Původně odesláno od ripi Zobrazit příspěvek
    reinstall ovladacu nic nevyresil porad to samy:-(
    Ok a zkusil si ten postup co jsem napsal. Presne tak jak jsem to napsal s tim reinstalem????

    PS: Stejne by bylo nejlepsi kdyby si tu kartu zkusil v jiym pocitaci a do svyho narval na zkousku nejakou jinou......

    Ale zarazi me ta hlaska s tim OCCT ze nema ovladace. Mas nainstalovany a funkcni ovladace chipsetu?
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    Dec 2009
    Příspěvků
    11

    vsechny ovladace mam, dokonce nez sem formatoval system tak sem tam mel nejaky pul roku stary ovladace z win 7 sem se mi nainstalovali ty co maj v sobe a pak sem tam dal novy ovladace sem nekolikrat promenil.

    no problem z tou zkouskou je, ze kamosi maj atiny a nebo uplne stary vehikly.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Georginek
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,838

    Ja sem se neptal jestli mas ovladace, ja sem se ptal jestli si zkusil ten postup co jsem ti psal. Tj komplet odinstalaci,tj Nvidii+PhysX+DirectX, restart, nouzovej rezim pomoci programu DriverSweeper odstranit veskery zbytky ovladacu+directx+physX, restart a znova nainstalovani ze stranek http://www.nvidia.co.uk/Download/index.aspx?lang=en-uk

    Ze maj kamosi Atiny nevadi. Postup instalace na jinym pocitaci je uplne stejny.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Nováček
    Registrace
    Dec 2009
    Příspěvků
    11

    jedinej problem byl ze po nabehnuti pc v normal rezimu mi zacal ovladace instalovat sam system, jinak ty kroky predtim sem udelal.
    K tem kamosum jenze je problem, ze nvm o nikom komu by se chtelo hrabat v kompu menit ovladace a zkouset mi grafiku. Proto sem to chtel vyzkouset pokud mozno nejak jinak.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Georginek
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,838

    No a zkousel si tam nainstalovat pak ty ovladace ze stranek nvidie???

    Jako zkusit kartu v jinym pocitaci je nejelepsi a dalo by se rict i dost jednoduchy reseni.

    Todle sem nasel na microsoftu
    Kód 43
    Zařízení bylo zastaveno, protože oznámilo potíže. (Kód 43)
    Doporučené řešení

    Jeden z ovladačů, které řídí zařízení, odeslal do operačního systému upozornění, že zařízení nějakým způsobem selhalo. Další informace o tom, jak zjistit o jaký problém se jedná, naleznete v dokumentaci k hardwaru.

    Na kartě zařízení Obecné vlastnosti spusťte klepnutím na položku Poradce při potížíchPrůvodce odstraňováním potíží.

    Jinak na netu jsem se docetl i v ruznych forech ze ve vetsine pripadu kdyz se hlasi kod 43, coz je selhani hardwaru jde o vadnou grafickou kartu. Jestli ji mas v zaruce, tak ji reklamuj
    Naposledy upraveno uživatelem Georginek: 10-12-2009 v 22:49
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. NVIDIA GeForce GT320 nebo NVIDIA GeForce 210
    Od Honzátor v sekci Grafické karty
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 26-12-2011, 22:10
  2. GeForce 8800 GTS
    Od Sarlandelm v sekci Grafické karty
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 14-05-2010, 18:30
  3. nVidia GeForce 8600GT - NVIDIA Kernel Mode Driver přestává pracovat
    Od Paulos v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 08-03-2010, 22:08
  4. GeForce: predat BFG GeForce 8800 GTX OC
    Od matkonator v sekci Grafické karty
    Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 16-02-2008, 14:39
  5. GeForce: GeForce 8800 - DirectX
    Od Stoupa07 v sekci Grafické karty
    Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 13-11-2006, 14:20