Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně   Fórum Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 7 z 7

Téma: Problém s WIFI nebo s NTB ?

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    4  

    Výchozí Problém s WIFI nebo s NTB ?

    Ahoj všem. Mám takový pro mě zajímavý problém a nevím si rady co s tím. Doma mám 3 NTB. Dva vidí, zjistí WIFI síť (doma) a není problém se do ní přihlásit. Ten třetí NTB najde všechny možné WIFI sítě v okolí, ale tu domáci, ta co je nejblíže, tu prostě nenajde, nevidí ji, nezobrazí se na výpiosu dostupných sítí. Nastavení všech třech NTB je stejné. Zkoušel jsem odinstalovat-nainstalovat wifi kartu, změnit ovladače, ba i přeinstalovat OS. NIc nepomohlo ... Poradí někdo něco ? Díky všem.

  2. #2
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    2,438  

    Výchozí Re: Problém s WIFI nebo s NTB ?

    Jsou všechny notebooky stejné? Jak máš tu síť nastavenou (b/g/n, kanál, šířka kanálu, zabezpečení)?
    Desktop - CPU: i5-3570K + Gelid Tranquillo • MB: ASROCK Z77E-ITX • GK: Sapphire ATI Radeon HD 7850@1001/5584 2GB • RAM: Kingston DDR3 1600Mhz CL9 2x4GB • HDD: Intel SSD 320 80GB + WD RED 2TB • PSU: Seasonic SS-500HT 500W OEM • CASE: Fractal Design Node 304 • LCD: LG Flatron W2220P
    NTB - 13" Acer Aspire 3811TZ Intel pentium SU4100 (1,3Ghz) • Radeon 4330 512MB VRAM + Intel GMA • 4GB RAM • 320GB HDD



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    4  

    Výchozí Re: Problém s WIFI nebo s NTB ?

    Ne nesjou stejné ... Každý je jiný :-) Podrobnosti sítě nemám teď u sebe (jsem v práci), ale vše je nastaveno standadně tak, jak to bylo při první instalaci- zapojení modemu.

  4. #4
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    2,438  

    Výchozí Re: Problém s WIFI nebo s NTB ?

    Citace Původně odesláno od mikar Zobrazit příspěvek
    Ne nesjou stejné ... Každý je jiný :-) Podrobnosti sítě nemám teď u sebe (jsem v práci), ale vše je nastaveno standadně tak, jak to bylo při první instalaci- zapojení modemu.
    Pokud si pamatuju, tak se tu dost řešil výběr kanálu (nebylo dobrý vybírat ty poslední), příp. by bylo dobrý zkontrolovat mód (mám USB wifi kartu, která ne vždy najde n síť) a zkusit použít jiný. Pro testovací účely bych vypnul i zabezpečení (i když mi přijde jako blbost, aby nebyla síť vidět kvůli zabezpečení).

    Btw máš zaplý vysílání SSID, že?

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,199  Zobrazit alba uživatele

    Výchozí Re: Problém s WIFI nebo s NTB ?

    Určitě bych navštívil nastavení APčka a nastavil nějaký EU kanál - někdy mají síťovky problém s 13. kanálem. Další problém by mohl být v přibalených ovladačích/ovládacím panelu - typicky u notebooků s XP, které nepoužívají k připojení to co je ve Windows, ale svojí vlastní utilitku. V neposlední řadě může jít jen o dva profily k jednomu APčku - každý z nich s jinými parametry... Chtělo by to tedy poslat více informací

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    4  

    Výchozí Re: Problém s WIFI nebo s NTB ?

    Tady je nastaveni modemu Zyxel P660HW-T3 v2

    Wireless Setup

    Active Wireless LAN
    Network Name(SSID) doma
    Hide SSID
    Auto Scan
    Channel Selection

    Security WPA-PSK

    Security Mode
    Pre-Shared Key
    ReAuthentication Timer 1800 (In Seconds)
    Idle Timeout 3600 (In Seconds)
    Group Key Update Timer 1800 (In Seconds)

    Wireless Advanced Setup

    RTS/CTS Threshold (0 ~ 2432)
    Fragmentation Threshold (256 ~ 2432)


    Preamble
    802.11 Mode
    Max. Frame Burst (0 ~1800)



    Pokud je potřeba ještě jiné nastavení, tak rád dodám. Jenom mě prosím naveďte, kde to zjistím. Díky:-)

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    4  

    Výchozí Re: Problém s WIFI nebo s NTB ?

    Citace Původně odesláno od Richmond Zobrazit příspěvek
    Určitě bych navštívil nastavení APčka a nastavil nějaký EU kanál - někdy mají síťovky problém s 13. kanálem....
    Tak tady byla chyba. Namisto autoskenu jsem nastavil jiný kanál a jede to:-) Díííky moc



Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Uživatelů prohlížejících téma: 1 (členů: 0, nepřihlášených: 1)

Podobná témata

  1. Problém s wifi
    Od Babuna18 v sekci Sítě
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 05-01-2012, 23:01
  2. Problém wifi
    Od Siemenja v sekci Ovladače a BIOSy
    Reakcí: 16
    Poslední příspěvek: 02-03-2011, 22:15
  3. Wifi Router,AP,Bridge, 1x nebo vic LAN
    Od Georginek v sekci Staré poptávky
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 24-02-2011, 15:18
  4. Ntb+Pc...Wifi nebo drát?
    Od cenelu v sekci Sítě
    Reakcí: 40
    Poslední příspěvek: 16-09-2008, 22:57
  5. Reakcí: 18
    Poslední příspěvek: 10-08-2008, 01:31

Pravidla přispívání

  • Nemůžete zakládat nová témata
  • Nemůžete psát odpovědi
  • Nemůžete připojovat přílohy
  • Nemůžete upravovat své příspěvky
  •