Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně   Fórum Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 11 z 11

Téma: problém s 4x2GB

  1. #1
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Draken
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    1,627

    ahoj mám Phenom 955 (19x200mhz) , 4x2GB ram kingston HyperX 1066Mhz 5-5-5-15@2,3V a desku Asus M3A78-t , když rozšířím paměť na ony 4x2GB tak se po 2-3 minutách v OS objevý BSOD, což počítám bude zapříčeněno tím že jsem osadil všechny sloty a něco bych měl někde ubrat, ale nevím popravdě co , zatím jsem zkusil:

    1) ganged/unganged
    2)časování 5-5-6-18
    3)časování slotů 127,5 ms pro 3 a 4 slot
    4)snížit na 800Mhz při 1,9V

    ani jedno nepomohlo a dřív (30s) nebo později (15min) buď vypadne Bsod nebo padne aplikace...

    Memtestem jsem otestoval oba páry (jednotlivě) a vše ok (4h test)....

    mohl by mi někdo prosím poradit?

    díky
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Draken
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    1,627

    takže nikdo neví?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,108

    Dělá to i bez OC procesoru? Uvědom si, že paměťový řadič je součástí CPU a při osazení všech slotů dostává víc zabrat. A to může být příčinou padání.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Draken
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    1,627

    hmm o tom jsem už taky četl no, ale nějak se mi nechtělo věřit .. až bude čas vyzkouším to na default
    a upříme nevím co je lepší cpu na 3,2Ghz+8GB ram nebo na 3,8Ghz+4GB ram, osobně teď využiju tak ty 4GB ale občas by se giga navíc hodilo no
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Draken
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    1,627

    tak jsem nastavil CPU na default zapojil všechny ramky (4x2GB) a nasatavil je na 1066Mhz při 2,3V
    časování 5-5-5-15 pak i 5-5-5-18 (gadged i ungadged což kupodivu mělo nevětší význam) a výsledek:

    1)5-5-5-15 gadged memtest bez chyby 15s
    2)5-5-5-15 ungadged memtest bez chyby 17 minut
    3)5-5-5-18 ungadged memtest bez chyby 35 minut
    4)5-5-5-18 gadged memtest bez chyby 2 minut 30s

    mám nějak snižovat časování 3 a 4 slotu (těch 125ms) ... ale nakolik?
    nebo upravit časování pamětí? třeba 6-6-6-24 ?
    proč má takový dopad gadged/ungadged
    nebo může to rušit nějaká úsporná funkce?

    díky za rady
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,500

    Co přesně je k nepochopení na větě Due to AMD CPU limitation, DDR2 1066 is supported by AM2+ CPU for one DIMM per channel only (zkopírováno z technické specifikace)?
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Draken
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    1,627

    Citace Původně odesláno od r34ktor Zobrazit příspěvek
    Co přesně je k nepochopení na větě Due to AMD CPU limitation, DDR2 1066 is supported by AM2+ CPU for one DIMM per channel only (zkopírováno z technické specifikace)?
    testuju na 800Mhz.. tu větu chápu ale neveřim jí
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele flanker
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    1,416

    ještě bych zkusil přidat do CPU-NB napětí cca na 1.25-1.3V. Případně i napětí VDDA (cca o 0.2V od defaultu)
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,197

    + HT voltage lehce přes 1.20v ramky pro začátek na Unganged
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Draken
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    1,627

    tak jsem začal od určité "jisté hodnoty"

    CPU:def (16x200mhz 1,35V)
    RAM:800Mhz 5-5-5-18 2T při 2V

    stabilně 8 hodin v memtest

    zítra zkusím

    CPU:18*200Mhz 1,4V

    RAM 5-5-5-18 2T při 1,9V unganged

    když to padne zkusím přidat tu NB voltáž, když ne zkusím ganged mod

    zatím díky za rady
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Draken
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    1,627

    tak test prošel, o víkendu zkusím

    200x19 1,425V
    tu NB zkusím na 1,225V

    RAM zkusím na 5-5-5-15 1,9V

    když projde zkusím dát NB na auto...

    má nějakej význam zkoušet 4-4-4-15(12) ?
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 02-01-2010, 23:41
  2. 8 GB (4x2GB) nebo 4GB (2x2)
    Od MAREK-CR v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 10-01-2009, 22:27