Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně   Fórum Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 11 z 11

Téma: Jak změnit frekvenci monitoru mimo rosah?

  1. #1
    Občasný diskutér Avatar uživatele Tremor
    Registrace
    Aug 2006
    Příspěvků
    58  

    Výchozí Jak změnit frekvenci monitoru mimo rosah?

    Zdravím.
    Když se nastavuje frekvence monitoru (Win7), je tam zaškrtávátko "skrýt režimy které nemůže monitor zobrazit".
    A já bych potřeboval změnit/přidat frekvenci do toho seznamu který obsahuje pouze ty doporučené frekvence!
    Pokud si zobrazím i ostatní frekvence, tak je sice můžu nastavit a použít ve Win, ale ve hrách jdou použít jen ty základní...

    Určitě to někde musí jít upravit v registrech, nebo nějakém cfg, či ini souboru!?!?
    Nevíte někdo jak na to?

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele hugostieglitz
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    932  

    Výchozí Re: Jak změnit frekvenci monitoru mimo rosah?

    Citace Původně odesláno od Tremor Zobrazit příspěvek
    Zdravím.
    Když se nastavuje frekvence monitoru (Win7), je tam zaškrtávátko "skrýt režimy které nemůže monitor zobrazit".
    A já bych potřeboval změnit/přidat frekvenci do toho seznamu který obsahuje pouze ty doporučené frekvence!
    Pokud si zobrazím i ostatní frekvence, tak je sice můžu nastavit a použít ve Win, ale ve hrách jdou použít jen ty základní...

    Určitě to někde musí jít upravit v registrech, nebo nějakém cfg, či ini souboru!?!?
    Nevíte někdo jak na to?
    vím jenom postup u grafik amd-spustit catalyst control center(ted je to amd vision engine control center)-klik na SPRÁVA PRACOVNÍ PLOCHY-zde si nastav rozlišení a obnovovací frekvenci

    dále lze nastavit Mé digitální panely-nastavení dvi-zaškrtnout snížit kmitočet dvi pro obraz ve vysokém rozlišení

    ve hře pak povol Vertikální synchronizaci V-sync

    ještě než začneš zkoumat různé návody jak se hrabat v registrech a tak ,ZJISTI si max.obnovovací kmitočet tvého monitoru,nastavení vyšší než max.hrozí zničení monitoru nebo grafiky.

    tento postup platí pouze když je pc s monitorem propojeno kabelem DVI,v případě d-sub se v CCC nastavení OF nezobrazí



  3. #3
    Občasný diskutér Avatar uživatele Tremor
    Registrace
    Aug 2006
    Příspěvků
    58  

    Výchozí Re: Jak změnit frekvenci monitoru mimo rosah?

    Frekvenci kterou požaduju, monitor samozřejmě zvládá, proto to taky potřebuju.
    On ji dokonce oficiálně podporuje, jenže Widle to nějak nedokážou pochopit.
    Bohužel ovladač k display žádný neexistuje, ale to je fuk, protože pokud nainstaluju nějaký podobný,
    nebo vlastní, vytvořený v powerstripu, tak je to win jedno a absolutně na to nereagují.

    Prostě mě jde o to, kde ty frekvence natvrdo změnit a tím to obelstít.

    Jo a zapomněl jsem dodat že mam kartu Nvidia.

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele zsdx
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    1,925  

    Výchozí Re: Jak změnit frekvenci monitoru mimo rosah?

    Pro starsi nVdie existoval program (nebo to byl jen tweak?), ktery pro jednotliva rozliseni dokazal nastavit frekvenci pro 3D (resp. DirectX). Bohuzel je to uz davno (GF2), takze si asi nevzpomenu na nazev.
    Ale ted jsem rychle vygooglil DXTweaker.
    iNFO byZ

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Mar 2012
    Příspěvků
    46  

    Výchozí Re: Jak změnit frekvenci monitoru mimo rosah?

    tak ono s časem se všecko zhoršuje, že, to je Parkinsonův zákon. Dříve, kdysi dávno, v době kdy se počítače ještě používaly k počítání a ne ke hraní dementních her, kdy počítače nebyla spotřební elektronika, tehdy se k počítačům a deskám dodávaly velmi podrobné manuály a bylo možno třeba v assembleru programovat registry. U takovýchto videoadaptérů nebyl problém nastavit cokoliv. Dneska jsou počítače spotřební zboží a jejich použití tomu napovídá. Také obsluha je tomu uzpůsobena. U uživatele se nepředpokládá inteligence větší než u adepta nultého ročníku pomocné základní školy, takže nemá smysl vytvářet nějaké manuály pro psaní programů v jakémkoliv jazyce za účelem změn nastavení registrů obvodů. Prostě když ta věc nejde, zahoď ji a kup si něco jiného, třeba to půjde.
    Dnes se také počítače neopravují výměnou součástek, jako kdysi, ale pouze vměnou celých dílů, nebo lépe celého počítače.

    Jinak nadpis tématu je zavádějící, nejde o změnu frekvence monitoru, ale o změnu frekvence videoadaptéru. Změna frekvence monitoru se provede přímo na monitoru, buď knoflíkama, anebo změnou v hardware. Ke změně frekvence monitoru na úrovni hardware potřebuješ schéma monitoru, které u nových monitorů sotva seženeš. Stejný problém, jak s videoadaptéry a počítači - viz nahoře.

  6. #6
    Občasný diskutér Avatar uživatele Tremor
    Registrace
    Aug 2006
    Příspěvků
    58  

    Výchozí Re: Jak změnit frekvenci monitoru mimo rosah?

    Děkuji za vyčerpávající odpověd, která je mě však úplně k Ho*nu.
    Je zajímavé že název threadu je podle Tebe zavádející, avšak ihned jsi pochopil oč tu jde.
    Mimochodem změna frekvence monitoru se provádí vždy právě pomocí grafického adaptéru.
    Změna "knoflíky" přímo na monitoru jde provést možná u nějakých profesionálních monitorů či zařízeních ale u běžných monitoru to rozhodně běžné není!
    Takže pro příště prosím o užitečnou odpověď na dané téma a ne chytrácké řeči, Děkuji! (no flame)

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,501  

    Výchozí Re: Jak změnit frekvenci monitoru mimo rosah?

    Chtělo by to detailnější údaje. Alespoň přesný typ monitoru a grafické karty.
    Knowledge is power
    Reputační body udělujte pouze v případě, že máte nejméně 15 příspěvků a 10 reputačních bodů! Čtěte pravidla!



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Mar 2012
    Příspěvků
    46  

    Výchozí Re: Jak změnit frekvenci monitoru mimo rosah?

    když jsem přečetl název, vybavil se mi vnitřek monitoru a ne setup ve woknech. Proto jsem sem šel. Teprve po přečtení celého vlákna jsem pochopil, že nejde o nastavení monitoru ale registrů videoadaptéru. S tím je to bohužel, tak jak jsem psal. Dnešní videoadaptéry se dělají prakticky výhradně na zákaznických obvodech nebo se dají udělat na FPGA obvodech a dokumentace není. U starých VGA adapterů stačilo přeprogramovat registry. Podobně, u starých CRT monitorů byla změna frekvence jak snímkový tak řádkovací hračka (pro toho kdo dělá do elektroniky na úrovni součástek a má osciloskop a čítač). U dnešních LCD to je už problém. Hlavně není dokumentace. Z toho důvodu jsou moderní monitory v podstatě neopravitelné a díly z nich k ničemu nepoužitelné, protože nezjistíš ani jak je připojit k nějakému mikropočítači. Fakt si budeš muset pořídit jiný adaptér.

  9. #9
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    1,004  

    Výchozí Re: Jak změnit frekvenci monitoru mimo rosah?

    OT
    Citace Původně odesláno od psychosalam Zobrazit příspěvek
    Proto jsem sem šel. Teprve po přečtení celého vlákna jsem pochopil, že nejde o nastavení monitoru ale registrů videoadaptéru.
    A proto jsi se i registroval aby jsi napsal povídání o elektronice. Teď jsem si vzpomněl na mého dědu. Přijdu s otázkou, kde odpověď dá na 1, maximálně 2 věty. A místo toho dostanu přednášku. Ale nic ve zlém, jen tak dále. Znalosti všeho druhu se na SHW hodí.
    betaabc: "fire up TFTP"

  10. #10
    Občasný diskutér Avatar uživatele Tremor
    Registrace
    Aug 2006
    Příspěvků
    58  

    Výchozí Re: Jak změnit frekvenci monitoru mimo rosah?

    Jedna se o dvě grafiky Nvidia GTX 460 zapojeny ve SLI.
    K nim je připojen DLP projekotr Acer X1210K přes D-Sub15, který podporuje frekvenci 120Hz.
    Vše se snažím nastavit na v nativním rozlišení 1024x768.
    Ale to vše není vůbec důležité...

    Jediný co potřebuju zjistit, kde jsou ve Win zapsané hodnoty frekvencí monitoru, abych je mohl ručně přepsat a natvrdo je změnit.

    Oboje zařízení (grafika i projektor) podporují frekvence 120Hz a ve Win jde kombinace 1024x768 120Hz nastavit a běžně používat.

    Problém je že v nastavení monitoru se frekvence 120Hz objeví až po odkškrtnutí políčka "Skrýt režimy které nemůže monitor zobrazit".
    V seznamu které může zobrazit jsou frekvence pouze od 60Hz až po 85Hz.
    Takže pokud pustím nastavení hry, je tam volba frekvence právě jen z toho seznamu kde je maximálně 85Hz.

    Takže tam potřebuji jednoduše přidat frekvenci 120Hz....

    Vše je to kvůli zprovoznění brýlí Nvidia 3D Vision, které vyžadují pro svůj provoz právě 120Hz.
    Naposledy upraveno uživatelem Tremor: 29-03-2012 v 13:23

  11. #11
    Občasný diskutér Avatar uživatele Tremor
    Registrace
    Aug 2006
    Příspěvků
    58  

    Výchozí Re: Jak změnit frekvenci monitoru mimo rosah?

    Tak 3x hurá.
    Nakonec se mě to po třech dnech googlení podařilo upravit stařičkou utilitkou RefreshForce V1.10
    Konečně si můžu vychutnat 3D obraz ve filmech a hrách na plátně

    Takže všem zúčastněným velice děkuji za ochotu!!!

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Uživatelů prohlížejících téma: 1 (členů: 0, nepřihlášených: 1)

Podobná témata

  1. problem s obnovovací frekvencí monitoru
    Od stan19 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 19-07-2009, 12:39
  2. Nejde změnit obnovovací frekvence monitoru.
    Od bajticzek v sekci OS Windows
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 25-10-2008, 01:41
  3. LCD: Problém s frekvenci monitoru?
    Od Wiliz v sekci Monitory
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 04-10-2008, 02:09
  4. jak zmenit rozliseni na monitoru????
    Od Bili v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 22
    Poslední příspěvek: 19-11-2007, 11:41
  5. Jak změnit frekvenci USB ve Win Vista?
    Od SmartMole v sekci OS Windows
    Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 22-02-2007, 10:06

Pravidla přispívání

  • Nemůžete zakládat nová témata
  • Nemůžete psát odpovědi
  • Nemůžete připojovat přílohy
  • Nemůžete upravovat své příspěvky
  •