Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně   Fórum Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 10 z 10

Téma: problemy s novymi RAM

  1. #1
    Občasný diskutér
    Registrace
    Mar 2010
    Příspěvků
    58  

    Výchozí problemy s novymi RAM

    Zdravim, dneska jsem si koupil nove RAM na posileni pocitace.
    Mam zakladni desku Gigabyte H55M-UD2H. K ni jsem mel vlozene pameti RAM Corsair 2x1GB DDR3 1333 MHz XMS3. Dnes jsem koupil nove RAM Corsair 2x2GB DDR3 1333MHz XMS3.
    Snazil jsem se tedy co nejvice sladit veskere parametry a prestoze by mela deska podporovat az 16GB tak se mi po vlozeni RAM pocitac nenastartuje. Jen piska a neustale se restartuje.
    Budu vdecny za jakoukoliv radu, kde je problem.
    Diky
    Radek

  2. #2
    Občasný diskutér
    Registrace
    Mar 2010
    Příspěvků
    58  

    Výchozí Re: problemy s novymi RAM

    Menim trochu svuj dotaz
    Pameti tam byly ty starsi nainstalovany na dual channel. Ty nove jsem tedy pridal do tech prazdnych portu. Vysledek byl, jak jsem psal.
    Ted jsem zkusil vymenit ty mista, ze jsem na primarni dual channel dal ty nove a ty stare do tech puvodne prazdnych. Ted uz pocitac naskocil, ale v popisu systemu mam nainstalovana pamet RAM: 6GB (pouzitelne: 3,37GB).
    Nejsem z toho moc moudry.


    Užitečný příspěvek? Ano | Ne



  3. #3
    Starousedlík SHW Avatar uživatele alfah4ns
    Registrace
    May 2011
    Příspěvků
    1,087  

    Výchozí Re: problemy s novymi RAM

    A používáš 64bit OS?
    Pokud ne, je to v pořádku, 32bit neumí využít více jak 3 a něco GB.
    (limit 2^32, ale počítají se do toho i různé cache, apod)


    Užitečný příspěvek? Ano | Ne

  4. #4
    Občasný diskutér
    Registrace
    Mar 2010
    Příspěvků
    58  

    Výchozí Re: problemy s novymi RAM

    Jezis, jinymi slovy jsem ty pameti kupoval zbytecne. Aspon co do velikosti. Mam samozrejme 32bit. To mi taky mohli v tom obchode rict, at si na to dam pozor.
    Kdo chce tedy 4GB RAM a vic, tak musi mit 64bit OS?


    Užitečný příspěvek? Ano | Ne

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele alfah4ns
    Registrace
    May 2011
    Příspěvků
    1,087  

    Výchozí Re: problemy s novymi RAM

    Ano, 32bit tolik naadresovat neumí.
    Jinak - ono dneska se už 64bit cpe všude, nemuseli si to uvědomit.
    Obzvláště u nových DDR3 (tzn. jedná se pravděpodobně o novější PC) by mě to taky netrklo, být prodejcem.

    Tu část nevyužité RAM můžeš u 32bit použít akorát na ramdisk.


    Užitečný příspěvek? Ano | Ne
    Naposledy upraveno uživatelem alfah4ns: 24-04-2012 v 19:47

  6. #6
    Občasný diskutér
    Registrace
    Mar 2010
    Příspěvků
    58  

    Výchozí Re: problemy s novymi RAM

    Ja spis premyslim, proc jsem si pred temi dvema lety koupil 32bit system, kdyz stoji stejne. To je vazne pech. Novy OS to uz je financne trochu jina koupe.

    Jinak co je to prosim ten ramdisk? To znamena ze se z ramky stane jakoby pevny disk? Ma to naky vyhody? Asi je to rychlejsi co.


    Užitečný příspěvek? Ano | Ne

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele alfah4ns
    Registrace
    May 2011
    Příspěvků
    1,087  

    Výchozí Re: problemy s novymi RAM

    ramdisk - hodí se to na cache, swap, apod.
    A ano, je to pak jakoby další disk.


    Užitečný příspěvek? Ano | Ne



  8. #8
    Občasný diskutér
    Registrace
    Mar 2010
    Příspěvků
    58  

    Výchozí Re: problemy s novymi RAM

    aha, no verim, ze se to hodi, ale zprovozneni takovy varianty je asi uz nad moje pocitacove schopnosti nejspis schovam ramky do supliku a casem koupim 64bit..
    kazdopadne diky moc za odpovedi..


    Užitečný příspěvek? Ano | Ne

  9. #9
    Starousedlík SHW Avatar uživatele alfah4ns
    Registrace
    May 2011
    Příspěvků
    1,087  

    Výchozí Re: problemy s novymi RAM

    nj... nech si tam 2x2 a časem uvidíš.


    Užitečný příspěvek? Ano | Ne

  10. #10
    Starousedlík SHW Avatar uživatele zsdx
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    1,880  

    Výchozí Re: problemy s novymi RAM

    A co zkusit kernel patch? To neni tak narocne na instalaci


    Užitečný příspěvek? Ano | Ne
    iNFO byZ

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Uživatelů prohlížejících téma: 1 (členů: 0, nepřihlášených: 1)

Podobná témata

  1. DDR2: Taktování s novými paměťmi
    Od Resurrection v sekci Operační paměti
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 10-01-2012, 22:54
  2. Reakcí: 15
    Poslední příspěvek: 17-05-2011, 18:53
  3. Grafické karty: Problém s novými ovladači
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 06-06-2009, 14:06
  4. Ovladače: Vynutit AntiAliasing u her s novými ovladači nVidide Force Ware
    Od Primergy v sekci Ovladače a BIOSy
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 01-06-2009, 14:12
  5. Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 24-08-2008, 00:07

Pravidla přispívání

  • Nemůžete zakládat nová témata
  • Nemůžete psát odpovědi
  • Nemůžete připojovat přílohy
  • Nemůžete upravovat své příspěvky
  •