reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Instalace W8.1 do NTB - problém s HDD

Peta545 (32)|9.4.2016 18:19
Nemůžu nainstalovat win. Instalační program nenabízí vůbec žádný možný disk pro instalaci. Při spuštění příkazového řádku to ale HDD vidí a lze s ním normálně pracovat. Kde může být chyba?
Rendl2 (501)|9.4.2016 18:33
Buď v uživateli nebo v uživateli. To je jen takovej fór. Instaluješ z USB nebo DVD?
Peta545 (32)|9.4.2016 18:43
Jelikož nemá DVD mechaniku, tak z USB. Osobně W8 neuznávám, ale NTB není můj.
Rendl2 (501)|9.4.2016 19:34
To jsem se ptal jen proto, že jsem někde viděl zmínku, že je problém s formátováním z USB, ale nemám to nijak ověřeno.
Někdo psal o spuštění dispart z konzole(příkazového řádku) instalačky windows. Tam by měl bejt disk vidět. Vytvořit na něm oddíl a pak už by měl bejt použitelnej.
Peta545 (32)|9.4.2016 20:51
Tvá rada sice nepomohla vyřešit konkrétně tento problém, ale malinko si mi osvěžil paměť. Děkuju za nakopnutí. Už ho poznal.
Ventero (1280)|9.4.2016 21:22
Napiš jak jsi to vyřešil!

Aby se mohli ostatní podívat, až budou hledat při podobném problému ...
Peta545 (32)|25.4.2016 20:58
Ozval jsi se ty, když jsem potřeboval poradit? Neozval! Tak mi tady neraď, co mám pustit do éteru! Případný uživatel se stejným problémem nebude mít problém poslat SZ s dotazem...
Ventero (1280)|26.4.2016 13:39
Každý tady má různou úroveň zkušeností s různými aspekty tohoto odvětví a různé termíny volného času, kdy se může věnovat ostatním. A proto je dobré těmto lidem případně čas šetřit a to právě tím, že nebudou muset odpovídat na podobné věci opakovaně. Alespoň dát šanci být ohleduplný těm rozumným a poctivým tazatelům, kteří se nejprve trochu porozhlédnou, jestli už tu řešení není ...

A to se může stát třeba po delší době, kdy ty už tu aktivní nebudeš a nějaká SZ, pakliže se někdo vůbec tebe dohledá, mu bude k ničemu ...

Takže shrnuto: Měli jsme tu i pár hodně vyostřených diskuzí, které skončily smírem a vzájemnými dohodami - někteří si jistě vzpomenou na Trodasovo třeskuté vlákno :D - ale takovou aroganci s jakou jsi se projevil ty, tu nikdo nerukoval. A tvé osočení a následné vysvětlení je ukázka jisté přehnanosti a opravdu prvotřídní demagogie, což dohromady poukazuje na nějakou hlubší příčinu. Ale tu už je třeba řešit na jiném fóru a nejlépe osobní návštěvou u správného člověka ...

Přeji ti hodně štěstí a aby jsi dobře vycházel s lidmi. Hezký den pane kolego.
Peta545 (32)|26.4.2016 17:21
Ano, mě přišlo právě arogantní to, co jsi napsal ty (to bude patrně ta hlubší příčina). Proto jsem takhle zareagoval. Já tu řešil problém, já chtěl poradit a vyřešil jsem to. Tak jsem nějak nepochopil, proč se dožaduješ vysvětlení, když ten samý problém neřešíš. Chápu, že to ostatní budou chtít vědět. A když ano, tak napíšou SZ nebo hodí příspěvek pod můj, ale tebe se to vůbec netýkalo, tak proč to upozorňování?

Podle mě má toto fórum sloužit právě proto, když si někdo neví rady, aby poradil. Já řeším jiný problém, založil jsem jiný topic a okamžitě jsem byl upozorněn (jiným uživatelem) na tohle vlákno, kde jsem neodpověděl na poslední příspěvek, který jsem ani už nepřečetl.

Takže, pokud to udělá radost tobě a hlavně, pokud to někomu pomůže: Problém byl v tom, že primární oddíl disku nebyl označen jako aktivní.

Mimochodem - když čtu na netu ty rady diskutujících (a teď ti tady nebudu psát, že zrovna na tomhle fóru), kde má někdo problém s HDD a nejlepší rada zní: "provrtat ho vrtačkou a problém je vyřešený"... Nemůžeš se divit, že přistupuju rovněž z takovou arogancí, když po mě někdo vyjede. A když si to chtěl řešit, šlo to napsat slušněji. To jen tak pro příště.
Rendl2 (501)|26.4.2016 18:26
To jsem tě upozornil já, jelikož je problém pro ostatní dohledávat řešení, když někdo napíše, že už mu to běží, ale nenapíše jak toho dosáhl, aby další lidi nezakládali opět stejné téma a opět se čekalo na něčí nápady s řešením, které mohli vidět během několika sekund, kdyby jsi ho napsal na konec svého vlákna. Čili se roztáčí nekonečná smyčka, kde se začne vlákno s problémem, ale řešení se tu návštěvník nedočte a musí čekat, až si někdo udělá čas a znova bude debatovat nad tím samým problémem místo aby okamžitě překontroloval bez ptaní co uvidí jako řešení na konci tvého vlákna a když mu to nepomůže, tak teprve založil své vlákno. Prostě energie na řešení problému je zbytečně plýtvána, když je problém vyřešen, ale nezveřejní se pro ostatní a pokaždé se vkládá ta energie znovu a nemusela by, nebýt některých egomanů co myslí jen na sebe.
Ventero (1280)|26.4.2016 21:43
Peta545:

Tak s tou SZ jsem to už vysvětloval. Co se týče hození příspěvku pod, tak to je totéž - ty tu nebudeš (třeba jen zrovna nebudeš mít několik dní čas), nebo si už ani nevzpomeneš a ostatní mají páci na víc.

Ano fórum je od toho, aby když si někdo neví rady, aby se poradil. A tak si necháváme radit, ale také radíme druhým - reciproční záležitost - a tím, že napíšeš to řešení, tak jsi vlastně dopředu někomu poradil a zároveň jsi ohleduplný a nápomocný všem těm lidem, kteří jsou ochotní radit. I tobě. To ti obšírněji popsal Rendl2.

Ode mě to nebylo arogantní. Bylo to pouze stručné. Je tam oprávněný pokyn a jasné vysvětlení, které dle své argumentace stále přehlížíš ... o mě zde vůbec nejde ani nešlo ...

Radost jsi tím, že jsi to sem nakonec hodil, udělal nám všem - děkujeme.

Hlubší příčina bude spíše ve tvé impulzivitě, citlivosti a vztahovačnosti. Já ti rozumím - mám podobné problémy, ale chce to s tím trochu pracovat - stačí se kolikrát jen zeptat, jak to bylo myšleno a většinou se vše hned uklidní. Tak se drž a třeba tu také časem budeš užitečným plnohodnotným členem komunity. Hodně úspěchů a radosti!

Rendl2: Díky - vysvětlení tohoto jevu není v pevných nervech, ale je uvedeno v poslední části mého sdělení pro Peta545 :D