reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Fractal Design vylepšuje Define Mini pro Micro ATX

2.11.2016, Jan Vítek, aktualita
Fractal Design vylepšuje Define Mini pro Micro ATX
Fractal Design se rozhodl obměnit letitou skříň Define Mini a přinést na trh nový model Define Mini C ve dvou provedeních, a to s bočním plexisklem nebo bez něj. Očekávat můžeme větší i menší úpravy staré verze.
Define Mini stejně jako nová verze C je určena pro základní desky Micro ATX, případně Mini ITX. Původní model přišel ale na trh už v roce 2011, takže už bylo na čase jej aktualizovat. Z nového Define Mini C už zcela zmizely 5,25" pozice, takže se vytratil i důvod, proč by skříň měla mít přední dvířka. Má tak jen jednoduchý panel, díky čemuž je celá skříň lehčí a bude snad i o trošku levnější. To i proto, že už tu není jednoduchý přepínací regulátor otáček pro tři ventilátory. Přední USB porty pak už jsou pochopitelně pouze ve verzi 3.0.





Máme tu klasický design, jaký známe z celé řady Define, přičemž od skříně nelze očekávat, že bude výrazně menší než modely pro plné desky ATX. Však má pět záslepek, zatímco větší Middle Towery jich běžně mají jen o dvě více. Bude tak pouze o trošku nižší a možná nebude tak hluboká, ale to pouze proto, že v horní části nejsou žádné diskové šachty. Ty nalezneme pouze v dolním tunelu před zdrojem, takže karty mohou využít v podstatě celou hloubku skříně a ani na šířku tato skříň nemá málo, což ze hry zase nevylučuje vysoké věžovité chladiče procesorů.





Define Mini C se také více zaměřuje na vodní chlazení, takže tu máme celkem tři možné pozice pro radiátory, a to přední 280mm, vrchní 240mm a zadní 120mm. Dále se můžeme těšit na možnosti konfigurace s obvyklými záslepkami systému ModuVent a vůbec snad dobře vyvážený poměr mezi hlučností (otevřeností skříně) a sílou chlazení. Na to se zaměříme později v plánované recenzi. O dostupnosti nového modelu se Fractal Design zatím nezmínil, ale nemělo by to dlouho trvat. Ceny jsou následující:
  • Define Mini C - Black: 79,99 eur
  • Define Mini C - Black - Window: 84,99 eur

Model
Fractal Design Define Mini C (FD-CA-DEF-MINI-C-BL)
Celkové rozměry
413 x 210 x 412 mm (H x Š x V)
Hmotnost
6,8 kg
Materiál
SECC, plexi, plast
Kompatibilita
Mini ITX, Micro ATX
max. 168mm vysoký CPU chladič (170mm u verze bez bočního plexi)
max. 315 mm dlouhé karty (až 335 mm bez předního ventilátoru)
Šachty
2x 3,5"
3x 2,5"
Přední I/O panel
HD Audio, 2x USB 3.0 (typ A)
Sloty
5x
Chlazení
1x zadní 120mm (obsahuje Dynamic X2 GP-12)
3x přední 120/ 2x 140mm (obsahuje 1x Dynamic X2 GP-12)
2x vrchní 120/140mm
1x spodní 120mm

přední až 280mm radiátor
vrchní až 240mm radiátor
zadní 120mm radiátor

Zdroj: TZ Fractal Design
reklama