reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Futuristický Rolls Royce 103EX se bude řídit sám

17.6.2016, Jan Vítek, aktualita
Futuristický Rolls Royce 103EX se bude řídit sám
Rolls Royce Motor Cars představuje svou vizi budoucnosti automobilismu, a to alespoň pro ty, kteří na ni budou mít. Rolls Royce 103EX patří jako první mezi vozy Vision Next 100 a využije umělou inteligenci Eleanor.
Rolls Royce 103EX už na první pohled zaujme svým futuristickým designem se zajímavě tvořenými blatníky a dveřmi. Jako první z vozidel skupiny Vision Next 100 má nabídnout luxusní cestování, a to bez šoféra. Namísto něj tu bude umělá inteligence Eleanor, díky níž bude tento vůz patři mezi tzv. autonomní automobily, které se budou řídit samy.





Díky tomu bude moci být přetvořen i interiér, který si navíc zákazník bude moci od základu upravit dle vlastních potřeb. Dle Rolls Royce si dovnitř budeme moci dát doslova vše, po čem toužíme, pokud to samozřejmě bude v realistických možnostech.





Eleanor bude nový vůz nejen řídit, ale bude také sloužit jako průvodce a bude se učit našim potřebám a zohlední preferované trasy. Uvnitř přitom nenajdeme žádné obvyklé řídicí prvky jako volant a pedály. Namísto toho tu bude jen velká obrazovka, přičemž Rolls Royce chce klást důraz především na minimalismus a čistý design. Od zákazníka se přitom očekává, že si sám zvolí jaký z dostupných luxusních materiálů bude použit.





Rolls Royce tento vůz označil za maják luxusu, což zdůrazňuje tím, že až k vám 103EX dojede a přistaví se, otevře svá dvojitá dveře a "rozbalí" červený světelný koberec, jak můžete vidět na první fotografii. Automobil už byl postaven a od zítřka bude až do 26. června k vidění v Londýně na BMW Group Future Experience (adresa The Roundhouse, Chalk Farm Road, Camden, North London (NW1 8EH)).

Zdroj: Rolls Royce
reklama