reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Game Boy s adaptérem umožní hrát online Tetris ve stylu Battle Royale

13.5.2021, Jan Vítek, aktualita
Game Boy s adaptérem umožní hrát online Tetris ve stylu Battle Royale
Z věcí zmíněných v titulku jde dohromady snad jen Game Boy a Tetris. Online hraní totiž s konzolí z roku 1989 zrovna nejde dohromady, natož pak Tetris a Battle Royale. Co je to tedy za podivnou kombinaci? 
Jde o práci hardwarového moddera, který na YouTube vystupuje pod jménem Stacksmashing. Ten využil ke Game Boyi napojený Raspberry Pi Pico, a vytvořil tak adaptér pro Game Boy Link. Tato konzole totiž umožňuje spojit dvě konzole kabelem, což bylo v tomto případě povýšeno na novou úroveň. 
 
 
Autor začal zkoumáním použitého protokolu pro Game Boy Link, se kterým tak pracuje Pi Pico, jež na na opačné straně zapojeno k PC a to už zajišťuje potřebný přístup k Internetu. Vytvořen byl i příslušný herní klient, s jehož pomocí se můžeme napojit na online herní server. 
 
Ovšem jak se to má s Tetrisem a Battle Royale? Tyto dva pojmy obvykle nejdou dobře dohromady, neboť Tetris známe spíše jako hru pro jednoho a rozhodně ne jako síťovou hru, v níž se hráči postupně vyřazují ze souboje o konečné první místo. Ovšem samotné Nintendo už dříve přišlo pro svou konzoli Switch se hrou Tetris 99, kde hrajeme online právě s 99 hráči, jimž můžeme svým úspěchem ve hře škodit.
 
 
Právě ve stylu Tetris 99 tak může nyní díky hardwarovému modu fungovat i starý Game Boy, k čemuž je zapotřebí už jen PC, adaptér a cartridge s Tetrisem. Stacksmashing přitom už za 15 dolarů prodává hardwarové sady určené pro ty, kteří nejsou zrovna nakloněni pájení malinkých SMD součátek. Potřebovat budou už jen Raspberry Pi Pico, které už bude mnohem snadnější připájet. Odkazy k potřebnému softwaru jsou k dispozici u původního videa
 
Zdroj: TechSpot


reklama