reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Garmin-Asus oficiálně představil dva nové komunikátory

13.2.2009, Pavel Bureš, aktualita
Garmin-Asus oficiálně představil dva nové komunikátory
Společnosti Asus a Garmin konečně zveřejnily oficiální fotografie a také specifikace dlouho očekávaného linuxového navigačního přístroje nüvifone G60, na světlo světa se také dostaly informace o Windows Mobile přístroji nüvifone M20. Ten...
Společnosti Asus a Garmin konečně zveřejnily oficiální fotografie a také specifikace dlouho očekávaného linuxového navigačního přístroje nüvifone G60, na světlo světa se také dostaly informace o Windows Mobile přístroji nüvifone M20. Ten je vybaven operačním systémem Microsoft Windows Mobile 6.1 Professional, do vínku dostal 2,8" dotekový LCD displej o rozlišení 640 x 480 obrazových bodů. Nüvifone pracuje v GSM sítích, podporuje také 3G, z dalších bezdrátových technologií stojí za zmínku také 802.11b/g a Bluetooth 2.0.



Komunikátor disponuje 3 Mpix fotoaparátem, interní paměť má kapacitu 4 GB (případně 8 GB v dražší verzi), velikost RAM ve specifikaci na webových stránkách výrobce nenajdete. O dostatek výkonu se stará procesor Qualcomm 528 MHz. Kromě běžných aplikací nabídne nový Garmin také webový prohlížeč Opera Mobile. Rozměry přístroje činí 95 x 53 x 13 mm, hmotnost klesla na 99 gramů, což se však projevilo na kapacitě akumulátoru, která činí pouhých 920 mAh.



Linuxová novinka je vybavena o něco menším displejem, rozlišení činí 272 x 480, délka úhlopříčky je 3,55". Nüvifone nabídne 3 Mpix fotoaparát, slot na SD karty, 4 GB interní paměti, 128 MB operační paměti, 2,5 mm audio výstup a 1 100 mAh akumulátor. Přístroj dokáže synchronizovat s Outlookem kalendář a kontakty, je možno rovněž pracovat s běžnými kancelářskými soubory - s tabulkami, texty i s PDF soubory.

Zdroj: Garmin-Asus
reklama