reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Garmin představil mobilní telefon. Jde o konkurenci iPhonu?

1.2.2008, Pavel Bureš, aktualita
Garmin představil mobilní telefon. Jde o konkurenci iPhonu?
Společnost Garmin představila na svém webu nový mobilní telefon. Přístroj se bude prodávat pod názvem Garmin nüvifone a první funkční zařízení si bude moci odborná veřejnost prohlédnout na 3GSM konaném v Barceloně. Garmin při vývoji mobilního...
Společnost Garmin představila na svém webu nový mobilní telefon. Přístroj se bude prodávat pod názvem Garmin nüvifone a první funkční zařízení si bude moci odborná veřejnost prohlédnout na 3GSM konaném v Barceloně.




Garmin při vývoji mobilního telefonu zúročil letité zkušenosti z oblasti satelitní navigace, kterou koneckonců najdete i v nüvifone. Kromě GPS a běžných telefonních funkcí se mobil od Garminu může pochlubit dotekovým displejem o úhlopříčce 3,5", webovým prohlížečem a rychlým datovým připojením. Kompletní specifikace zatím nebyla zveřejněna, takže některé parametry (hmotnost, rozměry, možnost instalace dalších aplikací atp.) nejsou zatím známé.




Garmin nüvifone dokáže nahradit i hudební přehrávač, neboť si poradí s formáty MP3 a MPEG4/AAC. Kromě navigační aplikace, která je samozřejmě "garminovská", nabídne telefon také programy Googlu. Bude možné např. pracovat s body zájmu.




Dle slov výrobce se nüvifone dostane na trh ve třetím čtvrtletí roku 2008. Vzhledem k tomu, že jsou zatím k dispozici jen kusé informace, je těžké mobil od Garminu zaškatulkovat. Jakmile však bude přístroj dostupný, přineseme vám rozsáhlou recenzi.

Zdroj: Garmin
reklama