reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

GeCube představí duální Radeon X1600 XT

1.3.2006, Milan Šurkala, aktualita
GeCube představí duální Radeon X1600 XT
Společnost GeCube v blízké budoucnosti hodlá uvést na trh duální grafickou kartu s dvěma čipy Radeon X1600 XT na jednom PCB. Myšlenka dvou čipů na jednom PCB není nová, momentálně jí používá třeba Asus a Gigabyte. Samozřejmě dva čipy nejsou...
Společnost GeCube v blízké budoucnosti hodlá uvést na trh duální grafickou kartu s dvěma čipy Radeon X1600 XT na jednom PCB. Myšlenka dvou čipů na jednom PCB není nová, momentálně jí používá třeba Asus a Gigabyte.



Samozřejmě dva čipy nejsou levnou záležitostí, takže prodeje nebudou nikterak vysoké. Na druhou stranu se tyto produkty honosí vysokým stavem vyjímečnosti a dělají svému výrobci reklamu. Například prodeje velmi drahé karty Asus EN7800GT Dual s dvěma čipy GeForce 7800GT činily asi jen 2000 kusů.

Karta společnosti GeCube má podle všeho mít čtyři DVI porty, což umožní obraz roztáhnout na velmi slušný počet monitorů. Dva čipy Radeon X1600 XT (590MHz jádro s 12 pixel pipeline, 4 RBE, 128-bitové paměti na 1380MHz) by pak měly mít výkon podobný Radeonu X1800 XT.

Již byla oznámena cena tohoto řešení, $399, což je asi 12000Kč s DPH. Nyní jen zbývá rozhodnout, zda risknout takovouto "šílenost" nebo jít do osvědčené high-end karty.

Zdroj: www.xbitlabs.com
Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama