reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

GeForce GTX 1080 Ti představena nebyla, ale máme tu nový G-Sync

5.1.2017, Jan Vítek, aktualita
GeForce GTX 1080 Ti představena nebyla, ale máme tu nový G-Sync
Jen-Hsun Huang v noci na dnešek představoval nové produkty své firmy a každý očekával, že mezi nimi bude i GeForce GTX 1080 Ti. Jenomže nebyla, ale můžeme se podívat na jiné novinky, jako je nový G-Sync nebo mikrofony do domácnosti.
Jaké novinky tedy CEO společnosti NVIDIA, které se v poslední době tak moc daří, představil? Obecně se soudilo, že mezi nimi rozhodně nebude chybět grafická karta GeForce GTX 1080 Ti odvozená z nového TITANu X. Diskutující se už mezi sebou začali sázet a dohadovat o její ceně, jenomže to všechno bylo nakonec předčasné. Tato karta bude představena někdy později a kdo ví, zda vůbec na CES 2017. Neznamená to však, že by ji NVIDIA neměla připravenou. Spíše jde o to, že vyčkává na prezentaci firmy AMD a jejího herního GPU Vega, neboť je jí jasné, že až do nástupu generace Volta nebude mít čím jiným kontrovat než právě GTX 1080 Ti a pak případnými úpravami cen. Jinými slovy, nyní má míček na pálce právě AMD.





Huang mluvil o hraní jen obecně a věnoval se spíše datovým centrům, hlubokému učení, čili AI a samořiditelným vozům. Pochlubil se, že GeForce jsou nejúspěšnější grafické karty na PC, což každý ví, stejně jako je známo, že existuje obrovský prostor na rozšiřování herních počítačů. Představil také službu GeForce Now, čili cloudové renderování her, jejichž obraz je posílán ve formě video streamu na cílové PC nebo jiné zařízení. S tím je tak trošku spojen i nový Shield s podporou 4K a HDR.





NVIDIA Spot jsou zase domácí reproduktory zapojitelné do zásuvek, které jsou určeny pro rozšíření dosahu služeb Google Assistant.





Ze světa automobilů to pak je počítač NVIDIA Xavier s GPU Volta, který bl ale představen již v září. Proč ale máme jako obrázek v perexu monitor? To proto, že jde o nový Asus Swift PG27UQ, který by se mohl stát prvním modelem na trhu s podporou standardu G-Sync HDR.





Jde o 27" monitor s rozlišením 4K, obnovovací frekvencí 144 Hz a podsvícením Quantum Dot. Díky němu dokáže pokrýt barevný prostor DCI-P3 (o čtvrtinu větší než sRGB) a dosahuje velice vysokého jasu až 1000 cd/m2. Ten je ovládán nezávisle v celkem 384 zónách, díky čemuž můžeme očekávat i velice vysoký kontrast, o němž se zdroj zatím konkrétně nezmínil.





ROG Swift PG27UQ je vybaven dvěma rozhraními DisplayPort 1.4 a jedním HDMI a je zcela zřejmé, že na jeho plné využití budeme potřebovat extrémně výkonný počítač.

Je třeba také poznamenat, že svou alternativu k novému G-Sync HDR má také AMD, a to FreeSync 2. To je FreeSync + podpora režimu HDR a jiná vylepšení, přičemž ta také slibuje asi dvakrát bohatější barvy než sRGB.

Zdroj: VideoCardz
reklama