reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

GeForce GTX 1080 Ti přijde brzy, odpočet začal

23.2.2017, Jan Vítek, aktualita
GeForce GTX 1080 Ti přijde brzy, odpočet začal
NVIDIA spustila odpočet, který potvrzuje, že nová GeForce GTX 1080 Ti bude představena již za pět dní, a to v ranní hodiny prvního března. A aby to bylo naprosto jasné, písmena TI ve větě "It's almost time" jsou tučně.
Je tak zřejmé, že NVIDIA bude chtít vzít vítr z plachet společnosti AMD, která jednak hodlá už 2. března vypustit na trh první procesory Ryzen, ale NVIDII jde spíše o představení grafických karet s čipy Vega, o nichž se máme na akci Capsaicin & Cream dozvědět snad už mnohem pikantnější podrobnosti. Odpočet ukazuje na čtvrtou hodinu ranní dne 1. března.





A pokud by snad ještě někdo pochyboval, jak poukazuje server Videocardz, v samotném HTML kódu lze najít informaci, že se odpočet týká karty GTX 1080 Ti a události GDC 2017.

Co můžeme od GeForce GTX 1080 Ti očekávat? Bude to nejspíše 16nm GPU GP102 použité také na aktuální TITAN X, ale pravděpodobně osekané na 3328 nebo jiný nižší počet CUDA jader. Dále se mluví o taktech cca 1,5 až 1,62 GHz a výkonu 10,8 TFLOPS a paměti GDDR5X s kapacitou 10 GB na 384bitové sběrnici s propustností 480 GB/s. TDP se bude pohybovat kolem 250 W stejně jako v případě TITAN X. Otázka je, jakou NVIDIA nasadí cenu, což bude i záviset na tom, co si připraví společnost AMD pod generací Vega.

Právě na GDC má tak i AMD odhalit svou herní Vegu s paměťmi HBM2, které se v jejím případě vůbec poprvé dostanou mezi herní karty. Pokud může někdo překvapit, pak je to právě AMD, o jehož herních čipech Vega toho víme mnohem méně než o GTX 1080 Ti. Nebudeme už tedy spekulovat a raději si počkáme na to, co přinese příští týden.
reklama