reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

GeForce GTX 880 možná dorazí v polovině září

5.8.2014, Jan Vítek, aktualita
GeForce GTX 880 možná dorazí v polovině září
Po živějším období na jaře, kdy jsme se zabývali především novými dvoučipovými kartami AMD a NVIDIA, přišla doba sucha. Již delší dobu se neobjevil na trhu nový zajímavý čip, ale to by se mohlo během jednoho měsíce změnit.
V posledních dnech se totiž zpravodajské servery věnují především spekulacím, které se týkají očekávané grafické karty NVIDIA GeForce GTX 880, čili hi-endu nové generace. Ten by mohl po delší době přinést svěží vítr, ovšem nejspíše ne nárůst výkonu oproti starší generaci GeForce GTX 700.





Server Videocardz.com přišel s tím, že se nová GeForce GTX 880 chystá na polovinu září, čili sezónu návratu do školy. Nicméně zpráva udává také to, že půjde o tzv. paper launch, čili oficiální představení grafické karty se všemi podrobnostmi, ovšem reálné dostupnosti na trhu se zatím nedočkáme. Na ten mají prý dorazit několik týdnů po oficiálním představení.

Karta má být založena na GPU GM204-400, čili architektuře Maxwell, která je již delší dobu na trhu v podobě karet GeForce GTX 750. Na kartě by se měly ubytovat 4 GB paměti GDDR5 připojené k čipu pomocí 256bitového rozhraní, což by této architektuře mělo oproti Kepleru stačit. Výhodou pak bude jednodušší návrh i nižší výrobní cena, přičemž se očekává, že ta bude stanovena na 400 až 450 USD, zatímco výkon se má pohybovat mezi výkonem karet GeForce GTX 780 a 780 Ti.

Toto všechno jsou samozřejmě zatím jen spekulace, ale uvidíme už za několik týdnů, zda se potvrdí.

Zdroj: Videocardz.com
reklama