reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

GELID přichází s dalšími ventilátory pro PC

14.8.2008, Jan Vítek, aktualita
GELID přichází s dalšími ventilátory pro PC
Společnost GELID nedávno představila své nové ventilátory třech řad Silent, TC a PWM a nyní je doplňuje čtvrtou řadou Wing. Již minule jsem psal o tom, že produkty GELID mají viditelně blízko k produktům značky Nanoxia, která nedávno z evropského...
Společnost GELID nedávno představila své nové ventilátory třech řad Silent, TC a PWM a nyní je doplňuje čtvrtou řadou Wing. Již minule jsem psal o tom, že produkty GELID mají viditelně blízko k produktům značky Nanoxia, která nedávno z evropského trhu zmizela. A nyní bychom museli být již opravdu slepí, abychom si toho nevšimli, ostatně posoudit můžete sami pomocí této recenze.



Série Wing pokrývá všechny tři základní velikosti, tedy 80, 92 a 120 mm. Jejich zelené průsvitné lopatky i s rotorem jsou UV reaktivní a motorek využívá ložiska pojmenované jako Nanoflux, které mají zajistit životnost až 100 000 hodin. Nanoxia mimochodem svá ložiska měla pojmenována Nano Composite Bearing. Další podobností jsou zelené protivibrační silikonové sloupky pro upevnění ventilátorů a poté se dočkáme také regulátoru napětí pro zpomalení otáček.

Nejmenší 80mm verze nabízí průtok vzduchu 28,1 CFM při 2000 RPM a 21 dBA hluku. Větší 92mm model se otáčí také 2000 RPM a dává 39,8 CFM při 22,5 dBA a nakonec tu máme 1500RPM 120mm verzi s průtokem 64,3 CFM a hlučností 25 dBA. Co se týče cen, pak ty jsou 8,35, 9 a 11 Euro. Na trh se mají GELID Wing dostat brzy.

Zdroj: Fudzilla
reklama