reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Gelid SpeedTouch 6: ovládání ventilátorů dotykově

19.12.2013, Jan Vítek, aktualita
Gelid SpeedTouch 6: ovládání ventilátorů dotykově
Gelid Solutions tedy se svým novým regulátorem ventilátorů sází na dotykové ovládání, čili SpeedTouch 6 nám nabídne především velký displej. Připojit na něj budeme moci až šest ventilátorů, pro něž je připraveno nezávislé nastavení otáček.
Gelid Solutions SpeedTouch 6 je tedy zařízení určené do 5,25" pozice v PC. Přes jeho přední panel se rozprostírá velký monochromatický dotykový displej a vzadu jsou pak připraveny třípinové konektory pro celkem šest ventilátorů. Je tedy jasné, že jejich otáčky budou řízeny změnamy napájecího napětí a ne pomocí PWM. Každý ventilátorový kanál má pak u sebe také teplotní čidlo, díky němuž bude panel schopný řídit svoje otáčky.





Výrobce také mluví o možné zátěži 30 W na kanál, což je samozřejmě naprosto zbytečné, pokud tedy na jeden konektor nenapojíme deset ventilátorů. Co se týče dodávaného napětí, pak v automatickém režimu se bude pohybovat mezi 6,5 V a 12 V a v manuálním režimu pak můžeme jít až na 5 V.





Displej je u tohoto panelu kapacitní a má rozměry 113 x 26 mm. Vypadá to pak, že dotyková tlačítka jsou zvýrazněna kroužky, jako například A a M pro automatický a manuální režim nebo v pravé části volba ventilátorů a stupnice pro nastavení hodnot. Tlačítko se zámkem také ukazuje na to, že displej budeme moci uzamknout, aby se nám v nastavení někdo neznalý, zvědavý a nenechavý nešťoural.

Ke SpeedTouch 6 samozřejmě dostaneme také veškeré nezbytné kabely, a to za celkovou cenu 29 euro.

Zdroj: Hexus.net
reklama