reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Genius SlimStar i8050: levný set bezdrátové klávesnice a myši

24.7.2014, Jan Vítek, aktualita
Genius SlimStar i8050: levný set bezdrátové klávesnice a myši
Genius specializující se na počítačové periferie vysílá na trh novou sadu bezdrátové klávesnice a myši, jejíž doporučená cena se pohybuje pod 490 Kč i s daní. Klávesnice i myš přitom mají čistě bílou barvu.
Genius SlimStar i8050 je tedy nově k dostání pouze v jednom barevném provedení, které však nemusí vyhovovat všem, ale již dříve byla k dispozici černá verze, takže si i tak můžeme vybrat. Firma mluví o designu a eleganci, ale také o tichých klávesách, které nemají rušit svým cvakáním. Klávesnice samotná má přitom klasické rozložení kláves, které jsou nízkoprofilové a všechny klávesy F mají speciální funkce, které se uplatní především v systému Windows 8. Ty lze využít společně s přepínačem Fn umístěným jako obvykle vedle mezerníku. Máme tu tedy například funkci pro ukončení spuštěné aplikace, pro přepínání mezi aplikacemi a vyhledávání aplikací.





Genius dokonce do nabídky zařadil i funkci pro rychlé otevření okna webového prohlížeče s Facebookem, k čemuž poslouží kombinace kláves Fn + F12. Samotná klávesnice je napájena jednou baterií AAA a myš využívá větší baterii AA. Je také čistě bílá, má souměrný tvar vhodný pro praváky i leváky a dole má optický senzor s rozlišením 1200 dpi. Jedna baterie jí přitom má stačit na až 18 měsíců práce a pro komunikaci s počítačem používá miniaturní USB transmitter, který poslouží zároveň i klávesnici.

Doporučená koncová cena bílého setu Genius SlimStar i8050 je 490 Kč s DPH. Záruka je standardní dvouletá.

Genius SlimStar i8050
Klávesnice
Myš
Provedení
bílé
Bílé
Připojení
Bezdrátové
Bezdrátové
Rozhraní
USB
USB
Přijímač
1x USB pico
Frekvence
2.4GHz
2.4GHz
Rozlišení
-
1200 dpi
Typ sensoru
-
Optický
Baterie
1x AAA
1x AA
Rozměry
43.8 x 14.8 x1.95
10.5 x 6.3 x 2.9
Součást balení
Klávesnice, myš, 1x USB pico přijímač, 1x baterie AA, 1x baterie AAA

Zdroj: TZ Genius
reklama