reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Giada F300: pasivně chlazené mini PC s Haswell

21.2.2014, Jan Vítek, aktualita
Giada F300: pasivně chlazené mini PC s Haswell
Společnost Giada rozšiřuje svou nabídku dostupných Mini PC o nový barebone, který využívá procesor Intel Core i5 z generace Haswell, jenž se spokojí s pasivním, a tedy bezhlučným chlazením.
O novém barebone Giada F300 jsme se dozvěděli už v minulém roce, ale to ještě nebyla zveřejněna ani jeho fotografie, pouze renderovaný obrázek. Nyní to vypadá, že F300 již spatřil světlo světa a tak se můžeme podívat i na jeho celé specifikace.





Základem tohoto počítače s industriálním designem je procesor Core i5-4200U “Haswell” taktovaný na 1,8 až 2,7 GHz díky turbu a jeho grafika Intel HD Graphics 4400. Toto PC má také nabídnout dva DisplayPorty 1.2 s podporou audia, přičemž na fotografii je vidět druhá strana nesoucí dva porty USB 3.0, audio konektory včetně S/PDIF komba, IR senzor, sériový port a volná zaslepená místa pro dva další. Díky nabídce obrazových rozhraní můžeme k tomuto PC připojit prý až čtyři displeje s rozlišením až 3200 x 2000.

Vzadu pak bude vedle dvojice DisplayPortů také RJ-45 gigabitového Ethernetu a někde by měla být také čtečka SD karet. Co se týče rozhraní Wi-Fi či Bluetooth, to bude možné využít, ale základní konfigurace nenese potřebný modul. A že jde o barebone, tak tu také není žádná paměť a disk či SSD. Instalovat pak můžeme až 16 GB paměti DDR3L-1600 (SO-DIMM), jeden 2,5" disk či SSD s rozhraním SATA 6 Gbps a dále také tři karty mini PCI Express a také jedna SIM karta. Díky ní můžeme s pomocí vhodného modulu využít mobilní internetové připojení.

Celkové rozměry PC jsou 262 x 175 x 36 mm. Dostupnost a cena oznámena nebyla.

Zdroj: tomshardware
reklama