reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Giada i200: tenké mini PC s Core i7

6.5.2015, Jan Vítek, aktualita
Giada i200: tenké mini PC s Core i7
Pod značkou Giada přichází na trh nové tenké mini PC s prostým označením i200, které může posloužit jako tenký klient, průmyslové PC nebo jako základ různých digitálních kiosků. Můžeme pro ně ale najít i uplatnění v domácnosti.
Giada i200 tak není počítač, který má zaujmout svou elegancí, ale spíše rozměry nebo také výbavou. Však může nést i procesory Intel řady Core i7, a to v těle s rozměry 13 x 13 x 2,5 cm. Navržen je tak, aby mohl pracovat nepřetržitě, takže je zvláště vhodný pro průmysl a případně si z něj budeme moci udělat malý domácí server.





Výrobce předpokládá, že tento počítač může být nasazen v místech, kde bude těžko dosažitelný, a tak do jeho výbavy přidal hardwarové a softwarové funkce JAHC, které se mají postarat o opětovné spuštění v případě selhání napájení. Jde o automatické zapnutí počítače po obnovení dodávek energie, automatické zapnutí po selhání systému, plánované zapnutí či vypnutí a také dostaneme možnost systém zapnout či vypnout pomocí dálkového IR ovladače.





Giada i200 dále podporuje procesory Intel Core 4. generace, a to nízkospotřebové modely U do TDP 15 W. Do toho se vejdou i modely s HD Graphics 4400 s podporou rozlišení 4K. Uvnitř je připraven slot pro mSATA SSD a také jeden slot pro 1600MHz DDR3 SO-DIMM s kapacitou do 8 GB.

Mezi rozhraní patří čtyři USB 3.0, DisplayPort i HDMI, gigabitový Ethernet, dva anténní konektory pro Wi-Fi či 3G, jeden sériový COM a také konekor pro headset. Vepředu máme také potřebný IR port, který můžeme vyvést také ven.

Zdroj: techPowerUp
reklama