reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Gigabyte a EKWB uvádí desky s X99 a Z170 a vodním blokem

1.8.2016, Jan Vítek, aktualita
Gigabyte a EKWB uvádí desky s X99 a Z170 a vodním blokem
Společnost Gigabyte se rozhodla ve spolupráci se známým výrobcem vodních chladičů EKWB představit limitovanou edici základních desek s čipovými sadami Intel X99 a Z170. Těšit se tak můžeme především na kvalitní chlazení.
Společnost EKWB (EK Water Blocks) je v současné době jedním z nejznámějších výrobců vodních chladičů, do čehož spadají především vodní bloky. Ty hrají hlavní roli v případě nových základních desek Gigabyte Z170X-GAMING 7-EK a X99-ULTRA GAMING-EK, celá akce se týká evropských trhů a začíná právě dnes.





Samotné základní desky jsou identické s tím, co si koupíme pod označením Gigabyte X99-Ultra Gaming a Z170X-Gaming 7 a jediný rozdíl je tak v tom, že v balení najdeme jeden měděný a poniklovaný vodní blok se značkou G1 vyrytou na průhledném krytu. Deska se Z170 má v balení blok EK-FB GA-Z170X Monoblock a v případě desky s čipsetem X99 jde o vodní blok EK-Supremacy EVO X99.





V případě vodního bloku pro desku Z170X-Gaming 7 je tu ještě ta výhoda, že krom procesoru pokrývá také MOSFETy, což vodní blok pro desku s X99 nezvládne a slouží pouze procesoru. Jde tak o univerzální blok, jenž se od sériově vyráběných liší pouze tím, že má také logo G1 na svém krytu.

Gigabyte se také chlubí, že obě základní desky jsou vybaveny dvěma konektory u procesorového socketu, což obvykle slouží pro napájení ventilátorů a vodní pumpy. Jenomže takovou věc využijeme spíše v případě využití bezúdržbových vodních chladičů, zatímco tyto vodní bloky jsou určeny pro zařazení do tzv. otevřeného systému vodního chlazení. To znamená takového, který si sestavíme sami, a jako takový jej můžeme v případě potřeby demontovat a třeba do okruhu přidat další prvky. V takovém případě nám ale další konektor u procesorového socketu moc neposlouží.

Výrobce nakonec upozorňuje, že jde o limitované edice, takže nabídka platí jen do vyprodání předem vyrobených zásob.

Zdroj: TZ Gigabyte
reklama