reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Gigabyte AIRE M93: myš s technologií ICE

16.9.2014, Jan Vítek, aktualita
Gigabyte AIRE M93: myš s technologií ICE
Gigabyte si tentokráte nepřipravil novou desku, ale počítačovou myš AIRE M93 ICE s bezdrátovým rozhraním a jistou ICE Technology. Co se pod ní přesně skrývá, na to se podíváme v této aktualitě.
Nová myš od Gigabytu dostala celkové označení AIRE M93 ICE Rechargeable Mouse for Anywhere, čili j zřejmé, že jde především o model pro cestovatele. Gigabyte ICE Technology pak má sloužit k tomu, aby její senzor zvládl práci na téměř jakémkoliv povrchu, a to včetně skla, leštěného kamene nebo jiných lesklých materiálech.





Technologie ICE v myši AIRE M93 ICE využívá laserový senzor, jenž má být schopen rozeznat i mikroskopické nerovnosti, jako jsou třeba škrábance na skle. Toto však není žádná novinka, neboť něco podobného už před mnoha lety slibovaly jiné firmy, a to především Logitech a Microsoft.





Tato myš pro své napájení využívá dobíjecí baterii, jejíž kapacitu si můžeme doplnit pomocí běžného portu micro USB. Tato baterie je typu NiMH a má kapacitu 2100 mAh, která má vydržet zhruba tři měsíce a jde o běžný typ AA. Čili když se nám vybije, můžeme namísto ní použít i alkalické články. Dále tu máme kromě hlavních tlačítek čtyřsměrné kolečko, které tak můžeme využít pro rolování do stran, nechybí ani programovatelná boční tlačítka a také vrchní pro nastavení hodnoty dpi (1200 nebo 2000 dpi). Druhé tlačítko pod kolečkem slouží funkci Free-Scrolling, jež má zajistit rychlé rolování stránkami. Z popisu myši není jasné, jakým způsobem to má fungovat, čili zda mechanicky uvolněním kolečka jako u myší Logitech, nebo nějak jinak.

Rozměry myši jsou 113 x 71 x 42 mm a hmotnost 90 gramů bez baterie a přijímače. Dosah bezdrátového rozhraní (rádiové na 2,4 GHz) je jako obvykle 10 metrů. Cena a dostupnost nebyla ve zprávě ohlášena.

Zdroj: TZ Gigabyte
reklama