reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Gigabyte chystá herní značku Aorus pro desky a grafiky

8.11.2016, Jan Vítek, aktualita
Gigabyte chystá herní značku Aorus pro desky a grafiky
Značka Aorus sama o sobě není nová, neboť byla již použita pro vybrané notebooky a také periferie. Nyní se má ale tato herní značka zaměřit také na základní desky a grafické karty, které nabídne již brzy.
Občas si nějaká již zavedená firma vzpomene, že by si mohla posílit své portfolio i jinak než pouze novými produkty. Vznikají tak celé nové značky a vzpomenout můžeme třeba na již neexistující Lancool společnosti Lian Li nebo celou značku RoG (Republic of Gamers) firmy Asus, i když to je spíše "podznačka". Právě něco podobného bude nově značka Aorus, kterou jsme zaznamenali při testu myši a podložky Aorus Thunder M7 a P3, přičemž jak je vidět ze značení krabic těchto produktů, značka Gigabyte na nich (na rozdíl od Asus - RoG) nefiguruje.





Nové je tedy to, že značka Aorus bude nyní poprvé použita i na základních deskách a grafických kartách Gigabyte. S prvními takovými produkty se setkáme už na začátku příštího roku, kdy očekáváme nástup procesorů Intel Kaby Lake, AMD Zen "Summit Ridge" a příslušných zbrusu nových desek. Objevit se ale mají také nové grafické karty Aorus, ale ne se starými známými GPU. To alespoň tvrdí tchaj-wanská odnož serveru DigiTimes, která má ke zdroji těchto informací velice blízko.

Nejdříve to tak budou základní desky Aorus, a to s novými čipovými sadami Intel 200 Series, tedy i s LGA 1151 pro procesory Kaby Lake (případně Skylake). V případě grafických karet si Gigabyte počká na to, až AMD a NVIDIA vypustí do světa nová vysoce výkonná GPU. V případě NVIDIE by to mohla být herní verze TITANu, čili očekávaná GTX 1080 Ti a od AMD se zase v příštím roce očekává již GPU Vega, čili první jeho hi-end se 14nm GPU. Případně se mohou objevit také vylepšené verze Polarisu, ale to jednak není na dnešní dobu hi-end a potom jde stále jen o čistou spekulaci.

Gigabyte tedy doposud rozlišoval mezi produkty prodávanými pod svou hlavní značkou a pod značkou Aorus. Do budoucna by to mohlo být stejné, takže nebuďte překvapeni, až se na trhu s deskami a kartami objeví zdánlivě nový výrobce.

Zdroj: Hexus.net
reklama