reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Gigabyte GeForce GTX 960 Xtreme: vysoce přetaktovaná s RGB LED

29.3.2016, Jan Vítek, aktualita
Gigabyte GeForce GTX 960 Xtreme: vysoce přetaktovaná s RGB LED
Společnost Gigabyte si připravila kartu GeForce GTX 960 Xtreme, která se může pochlubit vysoce přetaktovaným GPU a také podsvícením s pomocí barevných diod. To si budeme moci ovládat pomocí příslušného softwaru.
Gigabyte GeForce GTX 960 Xtreme je tedy určena především pro uživatele, kteří mají skříň s prosklenou bočnicí, aby se mohli kochat pohledem na pracující hardware. Karta tak umožní nastavit podsvícení loga XTREME GAMING a dvou svých ventilátorů chlazení WindForce 2X a uživatel si bude moci vybrat libovolný odstín namíchaný RGB diodami a také má k dispozici dva efekty: pulzování a procházení celého barevného spektra.





Karta s modelovým označením GV-N960XTREME-4GD nám ale také nabídne výrazně vyšší výkon než referenční verze. Ostatně karty s čipem GeForce GTX 960 jsou obecně velice často prodávány již přetaktované z výchozích 1127 až 1178 MHz. Zde máme možnost zvolit si dva režimy, a to Gaming Mode s takty 1279 až 1342 MHz a pak OC Mode s ještě vyššími takty: 1304 až 1367 MHz. GPU bylo pro to speciálně vybráno pomocí procesu GPU Gauntlet. Paměti GDDR5 mají kapacitu 4 GB, napojeny jsou přes 128bitové rozhraní a taktovány na výchozích 7010 MHz efektivně.





Gigabyte GeForce GTX 960 Xtreme je dále vybavena třemi konektory DisplayPort 1.2, jedním HDMI 2.0 a ještě jedním DVI-I. Podporuje funkci MultiView pro připojení až 4 displejů a vzhledem k vysokým taktům potřebuje posílené napájení pomocí jednoho osmipinového a dalšího šestipinového konektoru PCIe. K tomu výrobce doporučuje 400W zdroj. Nakonec můžeme zmínit rozměry: 262 x 127 x 40 mm.

Zdroj: Hexus.net
reklama