reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Gigabyte GTX 980 WaterForce s vodním chladičem a výběrovým GPU

21.10.2015, Jan Vítek, aktualita
Gigabyte GTX 980 WaterForce s vodním chladičem a výběrovým GPU
Gigabyte si připravil novou grafickou kartu GeForce GTX 980 WaterForce, která se chlubí výkonným vodním chlazením, což ji umožní provozovat své GPU na vyšších taktech. Gigabyte se přitom také chlubí svým výběrovým procesem Gauntlet.
Gigabyte GeForce GTX 980 WaterForce (GV-N980WAOC-4GD) využívá známé GPU, jehož takty jsou v základním nastavení 1126 až 1216 MHz. Tato karta má ale základní takty 1228 až 1329 a v OC režimu je dokáže ještě zvýšit na 1253 až 1354 MHz. To jí umožní jednak chlazení WaterForce s uzavřeným vodním okruhem, jaký využívají i modely Fury X od společnosti AMD. Vodní blok přitom pokrývá GPU, paměti i MOSFETy, takže není třeba žádný další ventilátor a hadičky vedoucí ke 120mm radiátoru mají délku 45 cm. A potom tu je "GPU Gauntlet Sorting", čili jistý proces, kterým Gigabyte pro tyto karty vybírá ty nejlepší GPU, jež zvládnou vyšší takty. Jinak jde o GeForce GTX 980 se základní kapacitou 4 GB paměti GDDR5 a 256bitovým rozhraním.





O další přetaktování se můžeme pokusit sami s pomocím softwaru Gigabyte OC GURU II a využít můžeme celkem šest obrazových rozhraní, a to Dual-link DVI-I / DVI-D / 3x DisplayPort / HDMI, které nám umožní přitpojit až pět monitorů, jak ukazuje následující obrázek.





Gigabyte GeForce GTX 980 WaterForce má také podsvícené firemní logo pro uživatele s prosklenou bočnicí. Vyžadován je dle doporučení alespoň 600W napájecí zdroj, který poskytne napájení i pro dva 8pinové konektory PCIe. Jako dárek pak dostaneme podložku pod myš, ovšem za jakou cenu nám toto všechno Gigabyte nabídne, to ještě nebylo zveřejněno. Můžeme se ale podívat na video popisující instalaci této karty.



Zdroj: Hexus.net

reklama