reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Gigabyte nabídne BRIX se 14nm CPU Braswell

6.8.2015, Jan Vítek, aktualita
Gigabyte nabídne BRIX se 14nm CPU Braswell
Společnost Gigabyte se rozhodla doplnit svou nabídku počítačů BRIX, které tvoří alternativu k modelům NUC od společnosti Intel. Jde v podstatě o stejné počítače pro uživatele, kteří moc nehledí na výkon, ale zajímají je jiné věci.
Intel NUC, Gigabyte BRIX a podobné počítače mají výhodu v tichém provozu, malých rozměrech a nízké spotřebě. Nový model BRIX má přitom rozměry pouze 56 x 108 x 114 mm a provozovat jej můžeme jen tak na stole, nebo přimontovaný na zadní straně monitoru pomocí systému VESA.





Použitý procesor Intel Celeron N3000 patří do generace Braswell, takže jde o 14nm čip se dvěma procesorovými jádry Airmont. Ta jsou taktovaná na 1,04 až 2,08 GHz a podporují HyperThreading, takže dokáží najednou zpracovávat až 4 procesová vlákna. Dále tu je 1 MB L2 cache a již osmá generace integrované grafiky Intel, zde se 12 shadery. S paměťmi DDR3L-1600 dokáže Braswell komunikovat dvoukanálově.





Na samotném PC najdeme v horní části pouze vypínač a pak tu máme na bocích nabídku celkem čtyř portů USB 3.0, čtečku karet Micro SD, ethernetový RJ-45, HDMI, napájecí konektor, otvor pro zámky kensington, dva 3,5mm konektory pro audio a také analogový obrazový výstup, který nebývá u těchto PC obvyklý.

Zbytek konfigurace zahrnuje slot SO-DIMM pro až 8 GB paměti, takže na dvoukanálový přístup k pamětem můžeme bohužel zapomenout. Pro úložná zařízení tu je jeden M.2 s rozhraními SATA 6 Gbps i PCI Express 2.0 x2 a vzhledem k výšce počítače je zřejmé, že tu je i 2,5" pozice pro až 9 mm tlusté disky či SSD pro SATA.

Zdroj: techPowerUp
reklama