reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Gigabyte představuje nové desky pro AMD Godavari

29.5.2015, Jan Vítek, aktualita
Gigabyte představuje nové desky pro AMD Godavari
Včera AMD oficiálně uvedlo na trh nové desktopové APU s označením A10-7870K, které známe také pod kódovým názvem Godavari. Gigabyte reaguje a představuje čtyři základní desky se socketem FM2+.
Gigabyte samozřejmě nic takového nemusel dělat, však i nový AMD A10-7870K bude pracovat v již dlouho dostupných deskách se socketem FM2+ a čipoovými sadami A88X, A78, A68H a A58. Je to ale vhodná příležitost, jak na trh dostat nové modely základních desek a jejich nabídku tak trošku oživit.





Firma si připravila konkrétně čtyři nové modely, a to dva ATX (F2A88X-UP4 a G1.Sniper A88X), jeden Micro ATX (F2A78M-DASH) a jeden Mini ITX (F2A88XN-WIFI). Na výběr jsou tedy různé modely pro různě velké počítače a asi nejzajímavějším kouskem je právě ten nejmenší, který je vybaven rozhraním Wi-Fi s externí anténou připojenou na klasické konektory.





Co se týče velkých ATX desek, pak jedna patří do herní série Sniper, což ukazuje svými zelenými prvky, takže slibuje také kvalitní zvuk a pozlacené konektory. Nicméně výbava není tou nejlepší, jakou mohl Gigabyte použít, na což ukazuje kodek Realtek ALC898 a neupřesněný kontroler gigabitového Ethernetu od stejné firmy. Tomu by ale pak měla odpovídat také cena.





Deska F2A78M-DASH formátu Micro ATX má ještě jednodušší výbavu. Nechlubí se žádnými kvalitními audio kondenzátory, ale zase podporuje TPM moduly a standard DASH (Desktop and mobile Architecture for System Hardware) pro vzdálenou správu systému, čili taková deska by se mohla hodit i jako základ pro levný firemní počítač.





Veškeré tyto nové desky již mají na stránkách výrobce připravenou webovou prezentaci. Stačí si je vyhledat (viz zdroj) dle použité čipové sady či označení.

Zdroj: TZ Gigabyte
reklama