reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Gigabyte představuje základní desky Aorus s poukazy na Steam

6.1.2017, Jan Vítek, aktualita
Gigabyte představuje základní desky Aorus s poukazy na Steam
Aktualizováno: S nástupem čipsetové platformy Intel 200 Series přichází na svět také nová značka pro základní desky Gigabyte, a sice Aorus. Tu však Gigabyte již v minulosti využil, a to třeba pro notebooky nebo herní periferie.
Značka Aorus tedy není nijak nová, ale dle serverů srovnávající ceny e-shopů u nás aktuálně můžeme koupit leda podložky od myš této značky. To se brzy změní, neboť Gigabyte si vybral Aorus jako hlavní značku své nové herní řady základní desek pro procesory Intel Kaby Lake a Skylake. Samotné logo Gigabyte bude na nich upozadněno.





Pod touto značkou se budou prodávat desky, jež jsou určeny především nadšencům, kteří chtějí využít jejich bohaté RGB LED podsvícení, podporu vodního chlazení nebo inteligentní nastavení ventilátorů s využitím několika teplotních čidel a také konektorů s podporou PWM. Ty by měly být na těchto deskách velice hojně zastoupeny. Jejich výhoda tkví především v tom, že na rozdíl od snižování napětí dokáže PWM dosáhnout výrazně nižších otáček, aniž by hrozilo, že se ventilátory zastaví a už nerozběhnou. Alespoň taková je teorie.

Značka Aorus je zkrátka založena na možnost přizpůsobení si desek dle požadavků zákazníka, takže se tu operuje se slovy přizpůsobení a personalizace. Pak ale Gigabyte dodává, že Aorus nejsou určeny pouze nadšencům, ale také příležitostným hráčům. Tak či tak, jde prostě o značku, která se bude mezi herními produkty této firmy objevovat stále častěji.

Co konkrétního ale za tím vším stojí? Máme tu třeba G-Chill a G-Frost, což jsou exkluzivně vyrobené vodní bloky pro desky Z270X-Gaming 9 a Z270X-Gaming 8 od Bitspower a EK Waterblocks (EKWB). Pak tu máme RGB Fusion, čili další implementaci RGB LED podsvícení, která stejně jako jiné počítá s různými profily a efekty, synchronizací podsvícení mezi různými komponentami a také s využitím RGB LED pásku.

Užitečnější bude Smart Fan 5, který zahrnuje zmíněná teplotní čidla a PWM ventilátorové konektory. Ty zvládnou až dvouamperovou zátěž pro obzvlášt hladové ventilátory, nebo spíše pro výkonné vodní pumpy. Uživatelé také dostanou do ruky software, jímž si mohou nastavit výkon připojených ventilátorů v závislosti na teplotě z vyměnitelných čidel, a to s využitím různých křivek. Tyto desky budou oficiálně uvedeny na CES 2017 a zanedlouho poté přijdou na trh.

Aktualizace: Gigabyte v dodatečné tiskové zprávě dodal, že má zásobu poukazů o hodnotě 40 eur využitelných na Steamu, kterou hodlá rozdávat k deskám Z270X-GAMING 9 or Z270X-GAMING 8 a pak tu jsou 20eurové poukazy pro čerstvé majitele Z270X-GAMING 7, Z270X-GAMING 5 nebo Z270X-GAMING K5. Ty si musíte pořídit mezi 5. lednem a 31. březnem a poté se zaregistrovat na firemních stránkách.

Zdroj: TZ Gigabyte
reklama