reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Gigabyte připravil první tři desky se sadou Intel H81

26.7.2013, Jan Vítek, aktualita
Gigabyte připravil první tři desky se sadou Intel H81
Společnost Gigabyte ohlásila své první tři základní desky vybavené čipovou sadou Intel H81 Express, která je určena pro levnější sestavy, a tak ani samotní desky nebudou drahé. Konkrétně jde o základní desky H81M-DS2, H81M-D2V a H81M-D3V....
Společnost Gigabyte ohlásila své první tři základní desky vybavené čipovou sadou Intel H81 Express, která je určena pro levnější sestavy, a tak ani samotní desky nebudou drahé. Konkrétně jde o základní desky H81M-DS2, H81M-D2V a H81M-D3V.





Všechny tři modely jsou provedeny ve formátu Micro ATX a jejich rozměry jsou přesně 226 x 170 mm. Liší se od sebe především nabídkou rozhraní, ale jinak nabídnou stejný čipset, jenž se od nejbližšího sourozence B85 Express liší především tím, že nabídne méně portů SATA 6 Gbps a také jen verzi 2.0 rozhraní PCI Express.





Na H81M-DS2 je zajímavé, že její zadní panel zahrnuje LPT port stejně jako COM (RS232) a dva PS/2, takže ji budeme moci využít i se starším hardwarem. H81M-D2V má také jeden COM, ale jinak je její výbava už standardní, stejně jako u H81M-D3V.





Jinak si jsou všechny desky tedy velmi podobné a všechny nám nabídnou 24pinový ATX + 8pinový EPS, třífázové napájení procesoru, dva sloty pro DDR3 DIMM, jeden PCI Express 2.0 x16 a další porty PCI Express 2.0 x1, pak šestikanálové HD audio, gigabitový Ethernet a AMI Aptio UEFI BIOS.

Cena by se u těchto desek měla pohybovat kolem 50 USD.

Zdroj: techPowerUp
reklama