reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Gigabyte si chystá tři levné desky pro Haswell

27.5.2013, Jan Vítek, aktualita
Gigabyte si chystá tři levné desky pro Haswell
Společnost Gigabyte ohlásila, že do své úvodní nabídky základních desek pro nové procesory Intel Haswell zařadí také tři modely s cenou pod 150 USD, které budou založeny na čipových sadách Intel Z87 Express a B85 Express. Konkrétně to budou...
Společnost Gigabyte ohlásila, že do své úvodní nabídky základních desek pro nové procesory Intel Haswell zařadí také tři modely s cenou pod 150 USD, které budou založeny na čipových sadách Intel Z87 Express a B85 Express. Konkrétně to budou B85M-D3H, Z87-D3HP a Z87-UD3H.





Gigabyte B85M-D3H bude jako deska s označením Small Business Advantage formátu Micro ATX a uživatel u ní nenajde žádné funkce pro přetaktování procesoru. Jeho napájení bude také pouze základní čtyřfázové a pak tu budou čtyři sloty pro DDR3 DIMM, jeden PCI Express 3.0 x16, jeden PCI Express 2.0 x16 (ovšem jen se čtyřmi linkami) a dva PCI. Pak tu najdeme čtyři porty SATA 6 Gbps, dva SATA 3 Gbps, čtyři USB 3.0 (dva na headerech) a pro připojení monitoru pak DVI, HDMI a D-sub. Pak taky samozřejmě nebude chybět Gb Ethernet a vícekanálové audio.





Model Z87-D3HP bude pravděpodobně nejlevnější deskou firmy Gigabyte se sadou Z87. Nabídne stejné napájení, DDR3 sloty a konektory PCI Express x16 jako předchozí model. Vedle toho ale bude mít jako deska formátu ATX ještě po dvou PCI Express 2.0 x1 a PCI, k tomu šest SATA 6 Gbps, osm USB 3.0 (z toho šest vzadu), 8kanálové HD audio s S/PDIF, Gb Ethernet, DVI, D-Sub a HDMI.





A nakonec je tu Z87-UD3H s nejlepšími vlastnostmi této trojice. To znamená 8fázové napájení procesoru, 4x DDR3 DIMM, dva sloty PCI Express 3.0 x16 (při zapojení dvou karet budou pracovat jako x8 a x8), jeden PCI Express 2.0 x16 se čtyřmi linkami, tři PCI Express 2.0 x1 a jeden PCI. Deska si kromě dvou základních konektorů bude brát energii také z jednoho SATA Power, což je tedy volitelná možnost pro stabilizaci napětí.

Portů SATA 6 Gbps tu bude osm a k tomu dva eSATA 6 Gbps a do nabídky obrazových rozhraní přibude také DisplayPort. Portů USB 3.0 také nebude nedostatek, tedy celkem deset, a nakonec to bude 8kanálové HD audio s S/PDIF a Gb Ethernet.

Zdroj: techPowerUp, ocaholic
reklama