reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Gigabyte ukázal desky Intel X299 AORUS

30.5.2017, Jan Vítek, aktualita
Gigabyte ukázal desky Intel X299 AORUS
Nyní už jsou nové procesory Core-X Series oficiálně představeny, a tak mohou výrobci desek veřejně prezentovat své modely. My se podíváme na to, co přichystal Gigabyte v rámci své značky Aorus.
Nové základní desky s čipsetem Intel X299 můžeme samozřejmě čekat od všech velkých výrobců, mezi něž se řadí vedle Gigabyte také Asus, MSI a ASRock. Právě Gigabyte si připravil zatím tři modely, které nesou značku Aorus, a to konkrétně X299 AORUS Gaming 9, X299 AORUS Gaming 7 a X299 AORUS Gaming 3.





Tyto desky dle očekávání dostaly do vínku podsvícení pomocí LED, které se nyní týká také rozšiřujících slotů PCI Express x16 a zadních I/O portů, kde to může mít i praktický smysl.





Gigabyte nám v rámci této série nabídne nové audio ESS Sabre s DAC, který má odstup signálu od šumu 127 dB (pouze modely Gaming 9 a 7). Dále tu je kontroler ASMedia ASM3142 pro USB 3.1 (čipset X299 totiž USB 3.1 dosud nepodporuje), podsvícení RGB Fusion s "Digital LED", dále chladicí systém Smart Fan 5 s funkcí Fan Stop a podporu M.2 SSD s pasivními chladiči. Desky mají černé provedení a roli barevných doplňků zde už převzaly samotné světělné diody. Gigabyte také udává, že plošný spoj těchto desek je speciálně vyztužen, aby dobře snášel i těžké komponenty.





Pro hráče si zase firma připravila ve spolupráci s WTFast podporu Gamers Private Network (GPN), která slibuje dosažení rychlejšího spojení s herními servery s ohledem na zpoždění komunikace. Modely Gaming 9 a 7 jsou vybaveny osmi efekty podsvícení a veškeré jejich LED jsou individuálně ovladatelné. Do systému podsvícení také spadá podpora 5V i 12V LED pásků.





Funkce Fan Stop umožní provozovat počítač se zastavenými ventilátory, pokud nebude překročen jistý teplotní práh, což je stejná funkce, kterou již dlouho disponují grafické karty. Pro M.2 SSD jsou tu zase připraveny až tři sloty plus pasivní chladiče M.2 Thermal Guard.

Desky X299 AORUS Gaming 9X299 AORUS Gaming 7X299 AORUS Gaming 3 budou k dispozici od října.

Zdroj: Gigabyte
reklama