reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Gigabyte uvádí levnou desku pro Haswell

2.8.2013, Jan Vítek, aktualita
Gigabyte uvádí levnou desku pro Haswell
Gigabyte si připravil levnou základní desku H81M-HD3 vybavenou čipovou sadou Intel H81 Express, která je určena pro procesory do socketu LGA 1150, čili nejnovější modely Haswell. Zaujmout by měla především ty, kteří si chtějí postavit domácí...
Gigabyte si připravil levnou základní desku H81M-HD3 vybavenou čipovou sadou Intel H81 Express, která je určena pro procesory do socketu LGA 1150, čili nejnovější modely Haswell. Zaujmout by měla především ty, kteří si chtějí postavit domácí multimediální PC, čili HTPC.





Deska H81M-HD3 přichází ve formátu Micro ATX a vybavena je jako obvykle 24pinovým ATX a 8pinovým EPS konektorem pro napájení, přičemž procesoru musí postačit 2+1 fáze. Dále tu máme pro až 32 GB paměti dva sloty DDR3 DIMM a pro vylepšení grafického výkonu jeden slot PCI Express 2.0 x16, vedle nějž tu máme PCI Express 2.0 x1 a dva PCI.

Čipová sada H81 PCH poskytne dva porty SATA 6 Gbps a také dva SATA 3 Gbps, o rozhraní USB 3.0 se postará také kontroler od VLI, jenž navýší celkový počet na šest (čtyři na zadním panelu) a co se týče obrazových výstupů, máme tu kompletní sadu - dual-link DVI, D-Sub, DisplayPort a HDMI.

Osmikanálové audio také nebude chybět, stejně jako optický SPDIF, což bude obhospodařovat kodek Realtek ALC892, pak tu máme Realtek 8111F pro gigabitový Ethernet a dokonce i starší rozhraní COM a LPT. Seznam je zakončen AMI Aptio UEFI BIOSem s technologií Gigabyte dual-UEFI. Cena desky byla stanovena na 60 USD.

Zdroj: techPowerUp
reklama