reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Gigabyte uvádí všechny čtyři nové řady desek s Intel 9 Series

9.5.2014, Jan Vítek, aktualita
Gigabyte uvádí všechny čtyři nové řady desek s Intel 9 Series
Společnost Gigabyte dnes oficiálně představila desítky nových základních desek, které jsou vybaveny čipovými sadami Intel Z97 a H97 a podporují 4. i 5. generaci procesorů Core, čili i budoucí Broadwell. Které to tedy jsou?
Nové základní desky Gigabyte s čipovými sadami Intel Z97 a H97 se dělí do čtyř sérií. Jednak tu jsou nepočetné Black Edition a Overclocking, pak celkem dvanáct modelů Gaming a nakonec nejpočetnější řada Ultra Durable.





Základní desky pro herní sestavy, to jsou Gigabyte G1 Gaming, které nabídnou třeba audio Gigabyte Amp-Up slibující kvalitnější poslech a také dostatek výkonu pro připojení velkého headsetu. Patří sem také známé síťové řešení Killer slibující prioritizaci herních packetů a jiné funkce. Mezi tyto desky patří také základní deska Z97N-Gaming 5, která je formátu Mini-ITX, ovšem jinak to jsou především velké ATX modely.





Gigabyte SOC (Super OverClocking) jsou určeny pro přetaktování a výrobce doufá, že naváže na úspěch své desky Gigabyte Z87X-OC, která byla v předchozím roce velmi oblíbená dle žebříčku portálu HWBOT.org. Představeny byly konkrétně dvě základní desky pro přetaktování, a to Z97X-SOC FORCE a Z97X-SOC.

Desky Gigabyte Ultra Durable Black Edition mají být především stabilní a dosáhnout dlouhé životnosti, což měl výrobce dle vlastních slov u každého kusu ověřit 168 hodinami testů, a to v továrně Nanping na Tchaj-wanu. Pokud se navíc stanete členy klubu Black Edition Members Club, dostanete krom jiných členských výhod také rok záruky navíc.

A nakonec tu máme početnou skupinu Gigabyte Ultra Durable, které již stejně jako modely jiných výrobců nabídnou rozhraní SATA Express nebo M.2, kvalitní audio i herní síťovky. Všechny modely jsou uvedeny v následující tabulce a u většiny mám také odkaz na webové stránky, kde se o nich dozvíte víc.



Zdroj: TZ Gigabyte
reklama