reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Gigabyte uvádí výkonné X99-SOC Champion pro Haswell-E

10.3.2015, Jan Vítek, aktualita
Gigabyte uvádí výkonné X99-SOC Champion pro Haswell-E
Společnost Gigabyte Technology si na jaro přichystala tři nové základní desky určené pro výkonné procesory Intel Haswell-E, které patří do série X99-SOC Champion, tedy po bok již známé stejnojmenné desky.
Základní deska Gigabyte X99-SOC Champion byla představena již na začátku tohoto roku a stala se základem pro sérii X99-SOC Champion, do níž se nyní řadí tři další modely. Konkrétně to jsou modely X99-Gaming 5P, X99-UD4P, X99-UD3P. Původní model této série zatím stihl získat více než 30 nejlepších výsledků v přetaktování včetně deseti světových rekordů





X99 Champion Series nabízí možnost provozovat paměti DDR4 na vysokých frekvencích, a to v souladu s paměťovými profily až na 3200 MHz a u desky X99-SOC Champion až na 3400 MHz. To se týká například pamětí Corsair Limited Edition Orange Dominator Platinum, který je k dispozici i jako 16GB sada pro frekvenci 3400 MHz při časování CL16. GIGABYTE X99 Champion také podporuje paměti RDIMM, čili Registered DIMM, což umožní využití až 16GB modulů.

Vedle toho tu máme známé technologie jako Amp-Up Audio, síťové řešení Killer E2200, popřípadě gigabitový Ethernet od Intelu a samozřejmě také různé technologie skryté pod Gigabyte Ultra Durable. O napájení se postarají MOSFETy od International Rectifier (IR), a to 3. generace PowIRstage a 4. generace digitálních PWM kontrolerů. Dále Gigabyte mluví o kvalitních cívkách, a to "Server Level Chokes" a kondenzátorech Black Solid s vysokou výdrží. Důležité součásti, jako je procesorový socket (resp. jeho piny) jsou pozlaceny, a to 30mikronovou vrstvou, což platí i pro hlavní sloty PCI Express a DIMM sloty.

Co se týče zvuku, Amp Up Audio využívá audio procesor Creative Sound Core3D se softwarem Creative SBX Pro Studio Audio Suite a jako kodek pak Realtek ALC1150 se 115dB odstupem signálu od šumu (DAC) a 104dB (ADC). Více informací o nových deskách zjistíte na příslušné micro site (viz zdroj).

Zdroj: TZ Gigabyte
reklama