reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Gigabyte X58A-OC - stvořena pro přetaktování

22.2.2011, Jan Vítek, aktualita
Gigabyte X58A-OC - stvořena pro přetaktování
Společnost Gigabyte představila svou nejnovější základní desku se socketem LGA 1366, a to model X58A-OC. Ten je přímo určen pro overclockery a dle toho nabídne i několik příslušných funkcí. - klikněte pro zvětšení - První je OC-Cool, čili...
Společnost Gigabyte představila svou nejnovější základní desku se socketem LGA 1366, a to model X58A-OC. Ten je přímo určen pro overclockery a dle toho nabídne i několik příslušných funkcí.


- klikněte pro zvětšení -

První je OC-Cool, čili pasivní chlazení čipové sady a celkem sedm čtyřpinových konektorů pro ventilátory, jejichž otáčky mohou být ovládány pomocí PWM z BIOSu. Pak tu je OC-Dual BIOS, tedy dva nezávisle nastavitelné BIOSy s přepínačem pro výběr mezi nimi, dále OC-PEG jako dva napájecí porty SATA na desce určené k dodatečnému napájení slotů PCI Express. Ty můžeme vidět dole, kde obklopují konektory SATA.

Předposlední funkcí je OC-Touch, což je tedy spíše balík funkcí skládající se z debugovacáích LED, systému měření napětí a různých tlačítek pro okamžité přetaktování (ve spodním pravém rohu). A konečně tu je OC-VRM s čipy MOS schopnými dodat až 600 A (1200 W) procesoru, dvěma 8pinovými napájecími konektory, tantalovými kondenzátory POSCAP a přepínač PWM mezi 400/600/800/1000 kHz.

Samotná deska je opatřena 2 uncemi mědi, šesti sloty pro DDR3, čtyřmi PCIe x16, dvěma USB 3.0, 5.1kanálovým audiem, Gb Ethernetem a bude nejspíše k vidění již brzy na CeBITu v Hannoveru.

Zdroj: TCM
reklama