reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Gigabyte X99-SOC Force: výkon a široká výbava

13.8.2014, Jan Vítek, aktualita
Gigabyte X99-SOC Force: výkon a široká výbava
Na světlo světa se dostala produktová fotografie základní desky Gigabyte X99-SOC Force, která vybavena čipovou sadou Intel X99 nabídne svůj socket pro zbrusu nové procesory Haswell-E od Intelu.
Gigabyte X99-SOC Force bude bezpochyby jednou z nejlépe vybavených desek tohoto výrobce, a to proto, že jde o součást rodiny Super Overclock, která je navíc určena pro ty nejvýkonnější desktopové procesory od Intelu, Haswell-E. Ty ale musí teprve přijít na trh, což se má stát v polovině září. Zatím se můžeme zaměřit na samotnou desku, která přichází s černým PCB a oranžovými detaily.





Nová deska má být tedy jako správná SOC vhodná k pokusům o přetaktování, takže jedním z předpokladů je kvalitní napájení. To zajistí samozřejmě zdroj, z nějž se využije krom 24pinového ATX a 8pinového EPS také konektory SATA Power. Napájecí systém desky nabídne 8+2+2 fáze VRM pro procesor a paměti. Jinak tu budou ale také tlačítka určená pro nastavení taktu a napětí a rovněž vývody, na nichž budeme moci pomocí multimetru měřit aktuální napětí jednotlivých částí procesoru a také pamětí.

Není překvapením, že socket LGA2011-3 je napojen na celkem osm slotů pro paměti DDR4-2133, přičemž ty by měly pojmout maximálně 128 GB paměti, i když o tom se zpráva nezmiňuje. Dále tu jsou čtyři sloty PCI Express 3.0 x16, mezi něž se může rozdělit celkem 40 linek tohoto rozhraní, které najdeme u procesorů Haswell-E. Tedy až na model Core i7-5820K, který jich nabídne jen 28. Krom čtyř dlouhých slotů tu jsou také tři černé PCI Expres 2.0 x1.

Deska také nabídne UEFI Dual-BIOS, slot M.2 s propustností 20 Gbps (PCI Express 2.0 x4), jedno rozhraní SATA Express (10 Gbps) a pak deset standardních SATA 6 Gbps. Samozřejmostí je i vylepšené audio, zde v podobě Gigabyte AmpUP s vyměnitelnými operačními zesilovači, Ethernet si vezme na starost řešení od Intelu a USB 3.0 snad už ani není třeba zmiňovat.

Zdroj: techPowerUp
reklama