reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Gigabyte XM300: první myš z Xtreme Gaming

21.1.2016, Jan Vítek, aktualita
Gigabyte XM300: první myš z Xtreme Gaming
Společnost Gigabyte vypouští na trh novou herní myš s označením XM300, která se jako první zařazuje do rodiny Xtreme Gaming. Nabídnout chce mimo jiné ergonomický design a barevné LED podsvícení.
U nových herních periferií je nabídka barevného LED podsvícení už naprosto běžná, takže nikoho nenadchne, ale i kdyby nebyla, pak na tom kvalita herních periferií nestojí. Automaticky také počítáme s tím, že myš musí být ergonomická a že se musí dobře padnout do ruky, což není ani potřeba zdůrazňovat. Co dalšího ale nová Gigabyte XM300 Gaming Mouse nabídne?





Jednou z hlavních součástí je senzor a zde si v Gigabyte vybrali model Pixart 3988, který je optický a může být nastaven po krocích 50 dpi až na maximální hodnout 6400 dpi. Zvládne také sledovat pohyb rychlostí až 5 metrů za sekundu (200 IPS) s akcelerací 50 g. Uživatel si bude moci změnit rozlišení senzoru pomocí dvou tlačítek umístěných nad kolečkem.





Pod tlačítky jsou umístěny mikrospínače, ovšem pouze pod dvojicí hlavních tlačítek jsou kvalitní Omron s ratingem 20 milionů stisků. Ovšem toto jsou také nejvíce využívaná tlačítka. Tvar myši je souměrný, takže by mohla být určena pro praváky stejně jako pro leváky, tedy nebýt dvojice postranních tlačítek pro palec pravé ruky.

Barevně podsvícené logo firmy Gigabyte na hřbetu myši může jen tak zářit, nebo můžeme využít obvyklé efekty procházení celého spektra barev či pulzování. K již nalepeným teflonům dostaneme v balení myši hned dvě náhradní sady a 1,8metrový kabel je vybaven pozlaceným USB konektorem. Celkové rozměry myši jsou 130 x 60 x 43 mm a hmotnost 101 gramů bez kabelu. Její součástí je také software pro konfiguraci a tvorbu maker, čili Xtreme Macro Engine, který pro uložení profilu využije paměť integrovanou v samotné XM300.

Cena a dostupnost zatím nebyla zmíněna.

Zdroj: TZ Gigabyte
reklama